Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чим небезпечна цвіль в квартирі і як її позбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим небезпечна цвіль в квартирі і як її позбутися

Чим раніше ви почнете боротьбу з цвіллю, тим менше проблем вона завдасть дому та здоров'ю

16 грудня 2020, 16:30
Поділіться публікацією:

Цвіль — це особлива форма грибів у вигляді нальоту, що утворюється усередині приміщення з підвищеною вологістю і поганою вентиляцією. Це доволі неприємне явище, боротьба з яким важка, але можлива. Окрім того, що пліснява псує зовнішній вигляд кімнати, вона ще й несе велику загрозу для людей.

Чим небезпечна цвіль в квартирі і як її позбутися

Як позбутися цвілі на стінах

Грибок виділяє токсини, які можуть викликати хронічні бронхіти, слабкість, бронхіальну астму, ревматизм, підвищену стомлюваність.

Найчастіше цвіль виникає через погану вентиляцію, підвищену вологість квартири, протікання даху або недостатнє опалення.

Аби прибрати цвіль з вашого будинку варто утеплити дім, перевірити всі можливі місця, кудою може потрапляти волога та переконатися у справності вентиляції й витяжки.

Намагайтеся не сушити одяг в домі. Робіть це на балконі або на вулиці. Якщо ваша квартира в зимовий період погано опалюється, подбайте про додаткові засоби обігріву та осушення повітря.

Якщо цвіль в’їлася в стіни варто задуматися над ремонтом, адже для повного знищення грибка потрібно буде здерти шпалери, видалити вражений шар штукатурки та обробити стіни спеціальними засобами від плісняви, які можна придбати в будь-якому будівельному магазині.

Якщо ви помітили цвіль на стиках між ванною, умивальником та стіною, варто видалити старий герметик, провести обробку поверхонь фунгіцидним засобом та використати новий спеціальний герметик з протигрибковою дією.

Якщо ви помітили цвіль в будинку, не гайте часу, шукайте причину та дійте одразу. Адже, чим раніше ви розпочнете боротьбу з цим ворогом, тим менше шкоди цвіль завдасть вашому помешканню.

Сайт “Коментарі” рекомендує прочитати п'ять простих звичок, які можуть врятувати життя.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини