Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чим допоможуть овочеві та фруктові соки холодної осені
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим допоможуть овочеві та фруктові соки холодної осені

У овочевих соках порівняно з фруктовими, наприклад, менше органічних кислот, тому вони більш прісні за смаком, зате багатшими за мінеральні речовини.

25 листопада 2021, 01:20
Поділіться публікацією:

Осінь – особливий та чарівний час. Коли погода вередує, а сонечко все менше — організму потрібна особлива підтримка, щоб імунітет міг впевнено впоратися з сезонними застудами. І найкраще з цим впораються натуральні вітаміни. У овочевих соках порівняно з фруктовими, наприклад, менше органічних кислот, тому вони більш прісні за смаком, зате багатшими за мінеральні речовини. Саме овочеві соки ефективно відновлюють організм. Вчені довели, що в соку, на відміну від плодів, практично немає нітратів, нітритів, пестицидів та інших мінеральних добрив. Вони залишаються біля макухи під час обробки. Пити соки можна практично у будь-якому віці. Щоправда, у випадку з дитиною дієтологи радять консультуватися з педіатром.

Чим допоможуть овочеві та фруктові соки холодної осені

Осінь - фото з відкритих джерел

Саме фрукти та овочі виконують функцію зміцнення імунної системи завдяки високому вмісту мінеральних речовин та вітамінів. Це справжня комора здоров'я, але правильне харчування включає принцип різноманітності. Важливо не перебрати, налягаючи тільки на ті ж плоди, а чергувати їх, вживаючи вітамінне асорті. Восени найкраще вживати соки з високим вмістом вітаміну С. Насамперед апельсиновий, грейпфрутовий, яблучний.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, за перший квартал 2021 року жителі Закарпатської області щомісяця витрачали на продукти харчування 8373,91 грн. Це є найбільшим показником серед усіх українських регіонів. Згідно з опублікованими підрахунками, друге місце за витратами сім'ї на продукти посідає Івано-Франківська область (6904,19 грн), а на третьому місці – Волинська область (6176,11 грн). Держстат також підрахував витрати мешканців різних регіонів на комунальні послуги. Так, платіжки на воду, електроенергію, газ та інші види палива найдорожче обходяться жителям столиці (3188, 65 грн), потім – Закарпатській області (2651,96 грн), та на третьому місці за видатками Київська область (2571,18 грн).





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини