Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чи варто пити активоване вугілля перед вживанням алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто пити активоване вугілля перед вживанням алкоголю

Активоване вугілля допомагає не при всіх видах отруєння

6 січня 2021, 21:05 comments2617
Поділіться публікацією:

Певно ви чули від багатьох людей пораду випити активованого вугілля перед застіллям. Проте це поширений міф. Насправді ж даний препарат слабо адсорбує алкоголь. Тому, якщо ви не хочете напитися або ж відчувати симптоми похмілля зранку — просто знайте міру.

Чи варто пити активоване вугілля перед вживанням алкоголю

Алкогольне отруєння - чи врятує від нього активоване вугілля. Фото: v.img.com.ua

Вугілля не допоможе вашому організму побороти наслідки вживання алкоголю ні до прийому спиртних напоїв, ні після.

Проте активоване вугілля допоможе побороти отруєння, спричинене ацетамінофеном, барбітуратами, аспірином, трициклічними антидепресантами, теофіліном, фенітоїном та іншими препаратами та сполуками.

Допоможе активоване вугілля і при харчовому отруєнні.

Слід пам'ятати, що навіть величезна доза вугілля неефективно адсорбує метали, електроліти, кислоти, луги та спирти.

Також, якщо зранку ви відчуєте стан похмілля та вип'єте активоване вугілля, препарат ніяк не допоможе та не покращить ваше самопочуття.

Нагадаємо, що новорічні свята — пік появи на ринку фальсифікованого алкоголю, який часто стає причиною отруєнь. Результати перевірок демонструють високий рівень ходіння фальсифікованої продукції. Найчастіше під виглядом коньяку і шампанського на полиці стоїть підфарбований етиловий спирт з ароматизатором. Найбільш схильні до фальсифікату коньяки витримкою понад три років. Саме в тому сегменті фальсифікату понад 40 відсотків. Тому будьте обережні при виборі алкогольних напоїв.

Також сайт "Коментарі" розповідає, як похмеляються люди в різних країнах світу. Похмілля — це одвічна проблема всіх людей, незалежно від раси, національності, віросповідання і соціального стану. У кожній країні чоловіки використовують свій унікальний спосіб позбутися похмілля, перевірений цілими поколіннями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Яна

19 січня 2023, 12:08

Знать меру - прекрасный совет))) Я тоже не переусердствую с выпивкой, дабы потом не страдать) А вот от пищевого отравления никто не застрахован... Правда в таких случаях я уже не активированный уголь принимаю, а более действенный препарат - Актив флора Дуо. Он как раз нормализует работу кишечника при отравлении.


Новини