Головна Новини Дозвілля лайфхаки Цей продукт ефективно знижує тиск: він удома у кожного
commentss НОВИНИ Всі новини

Цей продукт ефективно знижує тиск: він удома у кожного

Дослідники з'ясували, що щоденне вживання кардамону суттєво знижує артеріальний тиск.

17 листопада 2021, 01:00
Поділіться публікацією:

Їжа значно впливає на показники артеріального тиску. І ось спеції, які можуть призвести до зниження цих показників. Додавання до їжі 6,5 г (приблизно 1,3 чайних ложок) трав і спецій щодня пов'язані з зниженням артеріального тиску, пише ferra.

Цей продукт ефективно знижує тиск: він удома у кожного

Спеції - фото з відкритих джерел

Дослідники з'ясували, що щоденне вживання кардамону суттєво знижує артеріальний тиск. Ця спеція є антиоксидантом, вона вважається сильним діуретиком. Імбир допомагає знизити артеріальний тиск завдяки блокаді кальцієвих каналів. Імбир також ефективно знижує контрактуру м'язів, що є корисним при гіпертонії. Нарешті, він запобігає накопиченню тромбів в артеріях. Широкодоступний більшості українців часник містить субстанцію під назвою аліцин. Вона має антибактеріальні та антигіпертензивні властивості, завдяки яким часник ефективно зменшує АТ.

За словами експертів, додавання трав та спецій у їжу – чудовий спосіб додати аромат стравам, при цьому не використовуючи натрій, цукор та насичені жири. Особливо корисно, якщо приправи доповнюють страви з овочів та фруктів. При цьому подальші дослідження на тему, де приправи будуть додані до здорової дієти, дозволять скласти нові дієтичні рекомендації.

Нагадаємо, багато людей скаржаться на гіпертонію — підвищений артеріальний тиск. У таких випадках необхідно звертатися до фахівця та проходити курс лікування. Якщо ж ви хочете запобігти розвитку захворювання, тоді перегляньте свій раціон та спосіб життя загалом. Фахівці зазначають, що не можна ігнорувати гіпертонію, оскільки вона погіршує загальне самопочуття та заважає нормальному функціонуванню людини. Плюс до всього, захворювання підвищує ризик виникнення серйозних проблем із серцем.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини