Головна Новини Дозвілля хобі Які хобі допомагають підтримувати мозок у тонусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які хобі допомагають підтримувати мозок у тонусі

Експерти поділилися списком корисних хобі, за допомогою яких можна підтримувати свій мозок у тонусі

22 грудня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

З віком наші когнітивні здібності можуть погіршуватися, тому щоб уникнути проблем з пам'яттю або увагою, потрібно підтримувати свій мозок у тонусі. А в цьому допоможуть такі хобі:

Які хобі допомагають підтримувати мозок у тонусі

Як підтримувати мозок у тонусі (фото з відкритих джерел)

Заняття музикою

Навчитися грати на скрипці або фортепіано — справжній виклик для людини, особливо якщо вона далека від музики. Але американські дослідники стверджують, що результат повністю окупає всі складнощі у процесі навчання. Як виявилося, заняття музикою можуть покращувати увагу та робочу пам'ять.

Вивчаємо мови

Якщо у вас немає бажання займатися музикою, тоді спробуйте поринути у світ іноземних мов. Це вам знадобиться в житті. Щобільше, вивчення будь-якої мови розвиває інтелект, уповільнює старіння мозку та покращує пам'ять. При цьому зовсім не важливо, яку мову ви вибираєте — головне, щоб заняття були систематичними та приносили задоволення

Йога

Заняття йогою та інші спеціальні практики допомагають долати втому та ефективно справлятися зі стресами. Подібне дозвілля покращує увагу, розвиває здатність зосереджуватися, творчі здібності, пам'ять. Досить займатиметься йогою навіть один раз на тиждень. Такого висновку дійшли вчені університету Іллінойсу.

Нагадаємо, щодня ми шукаємо собі виправдання, аби не займатися спортом, тому відкладаємо тренування наступного "понеділка". Але щоб змінити своє життя вже зараз, потрібно правильно себе мотивувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які хобі розвивають інтелект і можуть змінити життя на краще.

Читайте також, що вчені визначили хобі, яке приносить щастя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини