Головна Новини Дозвілля хобі Названа найпопулярніша відеогра серед українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа найпопулярніша відеогра серед українців

У що грають і на що витрачають українці

20 лютого 2021, 08:55 comments2623
Поділіться публікацією:

Компанії NielsenIQ і Wargaming представили результати першого в історії дослідження гравців у відеоігри в Україні. Згідно з ним, найпопулярнішою грою стала World of Tanks, а найпопулярнішими жанрами — Puzzle, Vehicle Shooter та Shooter.

Названа найпопулярніша відеогра серед українців

Фото: Google


Більшість опитаних грає на смартфонах і ПК. Середній вік українського геймера — 31 рік, а основними причинами захоплення відеоіграми стали бажання розслабиться, "вбити час" і відключитися від реальності. Під час пандемії більшість українських гравців стали грати частіше, при цьому їх витрати на відеоігри практично не змінилися.


Найпопулярніші ігри


За результатами дослідження, найпопулярнішою грою в Україні є World of Tanks — 16% респондентів грають в неї частіше за інших ігор, а 26% опитаних мінімум один раз зіграли в гру за останній місяць.


В першу п'ятірку найпопулярніших ігор також входять FIFA20 / FIFA21 (9% респондентів грають найчастіше і 17% — мінімум раз на місяць), Minecraft (8% і 19%), Grand Theft Auto V (7% і 12%) і Counter -Strike: Global Offensive (6% і 14%). Десятку найпопулярніших ігор замикає World of Warcraft.


Найвідомішою грою також стала World of Tanks — шутер знають 81% українських гравців. На другому місці Minecraft з 69% аудиторії, а на третьому — Dota 2 з 68%. В першу п'ятірку в тому числі увійшли FIFA 20 / FIFA21 і World of Warcraft, на десятому місці опинилася League of Legends.


У що грають і на що витрачають


Найпопулярнішими жанрами відеоігор в Україні стали Puzzle, Vehicle Shooter, Shooter і Simulation. Найчастіше в ігри цих жанрів грають 12%, 11%, 10% і 10% гравців відповідно. Час від часу українці в основному грають в ігри жанрів Shooter (38%), Simulation (32%), Action (31%) і Adventure (31%).


Найпопулярнішими жанрами відеоігор, на які респонденти витрачають гроші, є Vehicle Shooter (8%) і Sport (7%). Середні витрати на місяць на ігри цих жанрів становлять 242 гривні і 342 гривні відповідно. Найбільше українські гравці витрачають на ігри в жанрах Fighting і RPG — 433 гривні та 617 гривень в місяць відповідно.


Смартфон і комп'ютер vs. PlayStation і Xbox


Примітно, що 44% українців найчастіше грають на мобільних пристроях, а 40% — на ПК. При цьому ігрову консоль в якості основної платформи використовують тільки 15%. 73% гравців використовують смартфон або планшет для гри час від часу,


ПК і консолі — 68% і 28% відповідно. PlayStation 5 планують придбати 29% респондентів, Xbox Series X / S — 7%, а обидві платформи — 10%. А ось 55% гравців зовсім не планують купувати консолі нового покоління.


Коронавірус і відеоігри


Пандемія коронавируса вплинула на звички гравців України — 56% респондентів стали грати частіше в відеоігри, а рідше — всього 4%. При цьому у 46% гравців, платять за ігри, витрати під час пандемії залишилися незмінними, 31% стали платити більше, а 13% — менше.


Що стосується часу, яке респонденти витрачають на ігри, то 1-3 години за грою в будні проводять 54%, а на вихідних — 43%. У тиждень гравці в середньому грають 4 рази, граючи майже 4 години на вихідні.


Скільки витрачають на ігри


В Free 2 Play-ігри 72% українських гравців грають найчастіше і 88% — час від в ремени. В платні ігри з платної підпискою — 9% і 24% відповідно, а в платні ігри (разова покупка) — 18% і 40% відповідно.


Від 250 до 500 гривень на місяць на ігри витрачає 41% респондентів, ще 30% — до 250 гривень на місяць. 29% гравців витрачає більше 500 гривень на місяць.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні можуть заборонити соціальну мережу Tik-Tok.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Молекула

20 лютого 2021, 09:20

Чушь. Самая популярная электронная игра - Ну погоди!


Новини