Головна Новини Дозвілля хобі 5 винаходів, які дуже скоро застаріють
commentss НОВИНИ Всі новини

5 винаходів, які дуже скоро застаріють

З розвитком технологій багато девайсів поступово залишають сцену, поступаючись місцем більш просунутим новинкам. Причиною є вже відомі на цей момент розробки, які відкриють нам більш привабливі можливості

17 листопада 2020, 14:25
Поділіться публікацією:


5 винаходів, які дуже скоро застаріють

Фото: kompkimi

Матеріальні носії інформації

СD, DVD, Blu-ray і карти пам'яті — всі вони на шляху до вимирання. Згадайте, коли ви останній раз купували СD? Диски незабаром замінять потокові сервіси, на кшталт Spotify і Netflix. Уже зараз глядачі можуть купувати фільми, сидячи на дивані у себе вдома, і встановлювати їх на свою мультимедійну систему. Багато компаній прибирають зі своїх пристроїв слоти карти пам'яті, і тільки питання часу, коли їх спіткає доля забутої нами дискети.

Міський телефон

На цей момент мобільні телефони сильно потіснили міські — все більше і більше людей розривають контракти з обслуговування міських ліній телефонії. Національний центр з надання статистичних даних про здоров'я населення США говорить про те, що у 2013 році понад 41% населення країни вже не використовувало міський телефон, а це близько 100 млн осіб.

Папір

Друковані засоби масової інформації, такі як журнали, газети та книги, все ще затребувані, але і вони вже давно доступні на веб-сайтах, електронних книгах або в електронних підписках. Тим часом електронні документи, такі як формат PDF, дуже просто використовувати в нашому повсякденному житті.

Радіомовлення 

Традиційне ефірне мовлення скоро піде в минуле завдяки цифровому світу. Такі програми, як Spotify, пропонують любителям музики альтернативу радіомовлення, а платна підписка дозволяє уникнути реклами. Телебачення в традиційному сенсі теж поступово втрачає свою популярність — все більше телевізійних станцій по країні роблять вибір на користь цифрового мовлення, а це значить, що аналогове телебачення скоро повністю зникне.

Провід та зарядні пристрої

Провід та зарядні пристрої також на шляху до повного зникнення. Такі технології, як Bluetooth і Near Field Communication, пропонують бездротові рішення, які є альтернативою заплутаним проводам, які, до того ж постійно потрібно кудись ховати. Століття бездротових технологій вже принесло нам бездротові зарядки, які дозволяють зарядити ваш пристрій, просто поклавши його на поверхню. І ці технології продовжують зростати — в результаті нам доведеться попрощатися з різного роду проводами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини