Головна Новини Дозвілля хобі 6 корисних трав, які можна виростити на підвіконні
commentss НОВИНИ Всі новини

6 корисних трав, які можна виростити на підвіконні

Вирощувати зелень на підвіконні простіше, ніж вам здається

17 листопада 2020, 05:30
Поділіться публікацією:

Зелені трави — джерело корисних мікроелементів, тому важливо їх вживати якомога частіше. Аби рослини завжди були під рукою й приносили не тільки користь, а й задоволення, їх можна вирощувати в домашніх умовах прямо на підвіконні.

6 корисних трав, які можна виростити на підвіконні

Фото: yaskravaklumba

Тож, які трави та як саме можна вирощувати на балконі, читайте нижче.

1) М'ята

М'ята чи не одна з найприємніших та найзапашніших трав. Вона заспокоює та освіжає, а також сприяє відтоку жовчі. 

Вирощувати м’яту потрібно в пухкому зволоженому грунті. Насіння висаджується на глибину 0,5 см. М'яту потрібно часто поливати та надавати доступ до світла.

2) Базилік 

Базилік — чудове доповнення до будь-якої страви. Особливо він розкриває смаки салатів. Та окрім аромату та смаку, базилік стимулює апетит і покращує діяльність шлунково-кишкового тракту. 

Базилік треба розмістити в теплому місці з достатньою кількістю сонячного світла. В похмурі дні рослині треба надати додаткове світло у вигляді яскравої лампи. 

3) Петрушка 

Петрушка багата на вітаміни груп А, С, В, а також на калій. Насіння петрушки варто замочити у воді перед тим, як висаджувати в горщик. В ємкості, де буде петрушка, бажано зробити отвір для виведення зайвої вологи. Розсаді буде комфортно рости в темноті. А от коли зелень підросте, її можна перемістити на підвіконня.

4) Меліса

Меліса володіє антибактеріальними та протизапальними властивостями. Вона додає духмяності чаю. Мало хто знає, але мелісу також накладають на укуси комах, аби знизити сверблячку. 

Меліса — невибаглива рослина. Вона не потребує додаткового освітлення. Поливати її достатньо через кожні 3-4 дні. 

5) Чебрець 

Це й універсальна приправа, й основа відварів для полоскання. Щоб виростити чебрець, потрібно докласти зусиль. Насіння висаджують  восени. Рослину треба помістити в насичений органікою грунт. Тримати рослину варто у виключно сонячному місці.

6) Орегано 

У цій зелені містяться бета-каротин, вітаміни групи В та найголовніші мікроелементи. Для нормального росту рослини, потрібно вибрати найбільш сонячне вікно. Поливати грунт треба раз в 3-4 дні. Коли рослина трішки підросте кількість поливів можна збільшити до разу на 2 дні.

Варто зазначити, що зелень, вирощена власними руками, не тільки корисна. Процес росту рослин приносить радість та задоволення, за цим цікаво спостерігати.

Сайт “Коментарі” також радить прочитати про продукти, які обов'язково варто внести в свій раціон чоловікам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини