Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як виспатися за кілька годин - ідея поліфазного сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виспатися за кілька годин - ідея поліфазного сну

Використовуючи режими поліфазного сну можна збільшити свою продуктивність і заощадити час для своїх справ

9 листопада 2020, 15:30
Поділіться публікацією:

В основному людина потребує 7-8 годин сну протягом дня. Тоді вона відчувається бадьорою і готовий ефективно працювати та радіти життю протягом наступних 16-18 годин.

Як виспатися за кілька годин - ідея поліфазного сну

Фото: Кanalukraina

Така схема називається однофазним сном. Цього режиму дотримується весь світ: під нього підлаштовують години роботи, відкриття і закриття закладів, сфери товарів і послуг.

Але не всім людям підійде однофазний режим сну. І зараз, в період карантину та дистанційної роботи, у багатьох є можливість поекспериментувати та визначити, за якою схемою вам краще спати.

На допомогу всім, хто відчуває, що звичайний сон не робить вас бадьорим і забирає багато часу, поспішає поліфазний сон.

Його ідея полягає в тому, що замість безперервного традиційного сну, відпочинок ділиться на кілька періодів протягом доби. Таким чином загальна тривалість сну скорочується.

В результаті, як стверджують послідовники цієї ідеї, поліпшується якість сну, відчувається прилив сил, народжуються креативні ідеї.

Режими поліфазного сну можуть бути наступними:

1. Uberman

Цей режим передбачає 6 періодів сну по 30 хвилин протягом дня, які чергуються з періодами активності по 4 години. Якщо підрахувати, при такому режимі загальний час сну скоротиться до 2-3 годин на добу.

Люди, які практикували таку схему, запевняють, що крім додаткових годин діяльності, з'являються сили і енергія. Але звикнути до такого графіку спочатку буде важко.

2. Everyman

Цей режим здається менш радикальним і передбачає 3-3,5 години сну вночі і кілька перерв на сон по 20 хвилин вдень. Переходити на такий режим з однофазного сну легше, адже Everyman передбачає хоч і нетривалий, але все ж нічний відпочинок.

3. Dymaxion

Сон з таким режимом займе всього 2 години на добу. Тобто, від справ доведеться відлучатися на 30 хвилин кожні 6 годин. Цю схему придумав американський архітектор Річард Фуллер. Він зазначає, що такий режим прекрасно впливав на його самопочуття. Слова архітектора були підтверджені і медичними працівниками.

4. Biphasic

Повернення до нормального режиму для всіх студентів. Він передбачає 4-4,5 години сну вночі і 1,5 години сну протягом дня.

Режим сну повністю залежить від вашого розпорядку дня, тому і планувати його ви повинні індивідуально, вибравши для себе найбільш підходящу схему.

Якщо ви хочете перейти на поліфазний режим, рекомендується починати зі схеми Biphasic. Вона найбільш схожа на звичайний однофазний сон. І тільки після звикання до чотирьох годин сну, варто практикувати щось більш радикальне.

Читайте ТОП-10 продуктів, без яких ваш мозок буде гальмувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини