Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як швидко схуднути, не завдаючи шкоди здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко схуднути, не завдаючи шкоди здоров'ю

Експерти розповіли, як швидко позбутися зайвих кілограм, не завдаючи шкоди власному здоров'ю

29 листопада 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Наближаються новорічні свята, тому настав час подумати про схуднення, адже велика кількість їжі та алкоголю може негативно позначитися на вашій фігурі. Отже, потрібно розвантажити організм і прискорити обмінні процеси. У цьому допоможуть такі поради:

Як швидко схуднути, не завдаючи шкоди здоров'ю

Схуднення / Фото: 1zoom

Збільште фізичну активність

Без спорту швидко позбутися зайвих кілограмів не вийде, тому виберіть собі той вид спорту, який допоможе схуднути й підійматиме вам настрій. Це можуть бути піші прогулянки (10 тисяч кроків на день), ранкові чи вечірні пробіжки тощо.

Забудьте про стрес

Стрес погано позначається як на емоційному, і на фізичному стані здоров'я. Коли ви нервуєте, в організмі починає вироблятися кортизол, адреналін та норадреналін (гормони стресу). Вони здатні послабити імунітет, порушити травлення та збільшити запаси жиру. Тому, позбавтеся стресів і навчитеся швидко відновлювати сили, наприклад, за допомогою читання, музики, йоги, розслаблюючої ванни.

Їжа з високим вмістом білка та цільнозернових продуктів

Не забудьте переглянути свій раціон та виключити з нього фаст-фуд та іншу калорійну їжу. Натомість насичуйте організм білком, тому що він необхідний тілу для правильного функціонування. Його перетравлення організмом займає достатню кількість часу, внаслідок чого спалюється набагато більше калорій. Що стосується цільнозернових продуктів, вони є відмінним джерелом клітковини, що уповільнює рух їжі в кишківнику.

Не забувайте про здоровий сон

Ваш обмін речовин може порушитись, якщо ви не будете повноцінно відпочивати вночі. Сон дорослої людини має тривати 7-9 годин на добу. Його недолік погано позначатиметься на психічному стані.

Пийте більше води

Вода не має жодних жироспалюючих властивостей, але вона допомагає боротися з почуттям голоду та покращити функції організму, які дозволяють нам підтримувати здорову вагу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як схуднути в області живота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини