Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як перемогти безсоння: три поради чоловікам
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перемогти безсоння: три поради чоловікам

Від повноцінного сну залежить здоров'я всього твого організму

15 червня 2020, 17:24 comments2103
Поділіться публікацією:
Постійний стрес, неможливість нормалізувати свій життєвий ритм, проблеми на роботі — це далеко не повний перелік факторів, які можуть спровокувати безсоння. Для багатьох людей це може стати справжньою проблемою, з якою доводиться боротися медикаментозним способом. Але якщо у тебе ситуація ще не настільки критична, ми дамо тобі кілька порад, які допоможуть нормалізувати власний сон.
Дотримуйтесь графіка сну
Головною тактикою для досягнення гарного і здорового сну є формування ритму сон-неспання. Якщо ти будеш лягати і вставати в один і той же час, ти нормалізуєш свій сон. Але якщо ти будеш постійно міняти свій режим, то безсоння так і залишиться твоїм постійним супутником.
Не спи після обіду
Якщо тебе починає долати сонливість за кілька годин до відходу до сну, то краще встань і трохи розімнись або прогуляйся. Цілком можна піти помити посуд, приготувати одяг або скласти сумку на наступний день. Якщо ти піддасися спокусі сонливості, то можеш потім прокинутися серед ночі і нормально вже не заснеш.
Не спи допізна
Якщо вже так сталося, що ти заснув пізніше, ніж наказує графік, то не варто надолужувати згаяне за рахунок більш пізнього підйому. Вставай як зазвичай. Ця стратегія дозволяє не порушувати природний ритм сон-неспання. Інакше існує небезпека зіткнутися з проблемою безсоння на найближчі кілька днів.
Правильно розроблений графік допоможе з часом нормалізувати сон і подолати безсоння. Це добре позначиться на твоєму здоров'ї в цілому. Також видання "Коментарі" розповість, як безсонна ніч впливає на організм.

Як перемогти безсоння: три поради чоловікам



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

8 грудня 2023, 08:46

В мого чоловіка після нічних чергувань іноді графік сну збивається, та й я на зміну погоди можу вiд безсоння страждати. На такий випадок упаковка Альпетоніна у нас вдома постійно лежить. Це пігулки на мелатоніні, шкоди від них немає, і діють безвідмовно - хвилин через 25 в сон поринаєш. I добре, що звикання до препарату не з'являється.

Ганна

10 жовтня 2023, 09:41

У чоловіка на роботі часто аврали трапляються. Потім від перевтоми сон як відбиває, доводиться пити пiгулки. У нас на такий випадок завжди в аптечці Альпетонін є. З ним і засинаєш легко, і прокидаєшся також легко.


Новини