Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як колір напою впливає на спортивні досягнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Як колір напою впливає на спортивні досягнення

Під час дослідження учасників просили бігати на біговій доріжці протягом 30 хвилин

13 травня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Нове дослідження, проведене Центром нутрицевтики Вестмінстерського університету, показує, що рожеві напої можуть поліпшити спортивні результати. Зокрема, збільшити швидкість і тривалість бігу, в порівнянні зі звичайними напоями.

Як колір напою впливає на спортивні досягнення

Рожевий напій (фото з відкритих джерел)

Дослідники виявили, що рожевий напій може підвищити працездатність на 4,4%, а також поліпшити самопочуття, що це перша робота, яка оцінює вплив кольору напою на результативність вправ. Вона дає можливість відкрити новий напрямок майбутніх досліджень в області спортивних напоїв і вправ.

Під час дослідження учасників просили бігати на біговій доріжці протягом 30 хвилин з самостійно обраної швидкістю, але вона повинна була бути постійною. Протягом вправи вони полоскали рот або рожевим штучно підсолодженим напоєм з низьким вмістом калорій, або прозорим з такими ж характеристиками. Обидва напої були абсолютно однаковими. Результати показують, що учасники пробігли в середньому на 212 метрів більше, якщо пили рожевий напій -  їх середня швидкість під час тесту збільшилася на 4,4%. Почуття задоволення також посилилося, а це значить, що учасникам було приємніше бігати.

Як повідомляли раніше всі знають про те, що алкогольні напої у великій кількості дуже сильно шкодять організму, але не у всіх людей виходить повністю відмовитися від вживання спиртного. Однак, психіатр-нарколог Дмитро Кубарєв рекомендується відмовитися хоча б від одного, який, на його думку, вважається найшкідливішим. Фахівець відзначив, що найнебезпечнішими для здоров'я є коктейлі, тому що в їх складі різні види алкоголю, багато смакових добавок і барвників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини