Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Вчені розповіли, як дефіцит сну може вплинути на вашу ходьбу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, як дефіцит сну може вплинути на вашу ходьбу

Вчені помітили, що нестача сну у людей, яким не давали нормально висипатися, спричинила певні порушення.

16 січня 2022, 22:21
Поділіться публікацією:

Вчені не втомлюються виявляти дедалі нові наслідки дефіциту сну. Одне дослідження показало, що ваша ходьба – не автоматичний процес. І найцікавіше, що на неї може вплинути відсутність достатньої кількості сну. У своїй спільній роботі дослідники Массачусетського технологічного інституту та Університету Сан-Паулу в Бразилії дійшли висновку, що нестача сну певним чином змінює людині ходу, пише Medikforum. Такий висновок було зроблено після експерименту за участю групи студентів. Зокрема, недосипання робить ходу повільніше в її темпі, і людина починає, як то кажуть, тягнути ноги.

Вчені розповіли, як дефіцит сну може вплинути на вашу ходьбу

Ходьба - фото з відкритих джерел

Вчені зауважили, що нестача сну у людей, яким не давали нормально висипатися, викликала певні порушення. Коли їх просили робити кроки відповідно до ударів метронома, учасники, позбавлені сну, робили набагато більше помилок.

Нагадаємо, лож є невід'ємною складовою людського існування. Але мало хто замислюється над тим, як брехня позначається на нашому фізичному та психологічному стані. Американські вчені в ході дослідження з'ясували, що у людей, які регулярно говорять неправду, ризик серцевих захворювань на 30% вищий, ніж у інших. В іншому дослідженні вчені визначили, що у брехунів можуть з'явитися головні болі та погіршитися самопочуття. Фахівці з Університету Нотр-Дам (США) щотижня перевіряли сотню людей на детекторі брехні. Важливою умовою було те, що половині учасників дозволялося іноді говорити брехню.

З'ясувалося, що учасники, у яких прилад жодного разу не сумнівався, за підсумками демонстрували значно кращий стан здоров'я. Ті, хто говорив тільки правду, не тільки втратили головний біль, але ще й відчували менше стресу і краще спали. Але це ще не все. Вчені попереджають, що є ще небезпечніші захворювання, які можуть виникати у тих, хто часто бреше.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини