Головна Новини Дозвілля ЗСЖ В який час доби найкраще займатися спортом
commentss НОВИНИ Всі новини

В який час доби найкраще займатися спортом

Вчені з'ясували, що для прискорення метаболізму фізичною активністю найкраще займатися у вечірній час

14 червня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Спорт повинен бути невід'ємною частиною життя кожної людини, тому що приносить величезну користь для організму. Але в який час доби найкраще займатися, щоб результат був більш ефективним?

В який час доби найкраще займатися спортом

коли найкраще займатися спортом (фото з відкритих джерел)

Дослідники говорять, що на результат можуть впливати добові коливання температури тіла людини: коли вона максимальна, тоді заняття фізичною активністю будуть більш ефективними. Зазвичай пік припадає на другу половинку дня (близько 18 годин). Ось на цей час і варто планувати заняття спортом (біг, танці, теніс і т. д.). В цей проміжок часу обмінні процеси в організмі прискорюються, тому і результат буде краще.

Вчені підтвердили свої здогади експериментом, в якому взяло участь кілька чоловіків із зайвою вагою, які дотримуються неправильного способу життя. Результати дослідження показали, що вечірні тренування допомагали їм швидше втрачати вагу. Експерти будуть продовжувати дослідження на цю тему, оскільки вони не врахували у своїй роботі важливі чинники, наприклад, як заняття спортом ввечері впливають на людей без зайвої ваги, а також не перевірили безпосередній вплив вечірніх тренувань на здоров'я.

Нагадаємо, що регулярне і правильно підібране фізичне навантаження — не тільки ключ до підтягнутого здорового тіла, а й запорука емоційної стабільності. Експерти розповіли, як спортивні тренування допомагають побороти стрес.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що люди з серцево-судинними захворюваннями отримують більше користі від фізичних вправ, ніж здорові люди. Це довели дослідники з Сеульського національного університету в Південній Кореї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини