Рубрики
МЕНЮ
Дмитрий Симоненко
Рослинне м'ясо - популярний продукт серед тих, хто практикує вегетаріанство, або знаходиться на дієті. На скільки воно корисно і чи замінює натуральне м'ясо, розповість bhub.com.ua.
Отже, соєве м'ясо — це продукт перероблення соєвих бобів, який виробляється зі знежиреного соєвого борошна. Борошно або соєвий шрот змішується з водою, а потім сушиться в промислових умовах, щоб не приєднався грибок або цвіль. Вражає різноманітність форм випуску цього продукту — від фаршу до гуляшу і биточків. У його складі багато білка і мало жиру. Багато хто вважає, що його смакові якості значно вище, ніж у справжнього м'яса.
Перед тим, як готувати соєве м'ясо, його замочують або відварюють у воді або бульйоні. У другому випадку м'ясо насичується смаковими якостями приготованого бульйону. При цьому обсяг продукту збільшується у 2-3 рази. А далі воно готується тим же способом, що і м'ясо тваринного походження. Можна навіть приготувати традиційні страви, такі як котлети, відбивні в клярі, плов, пасту з м'ясним соусом, гуляш і багато іншого.
За білковим вмістом соєве м'ясо не поступається звичайному. Але істотним плюсом соєвої заміни є практично повна відсутність жиру — всього 3-4 відсотки! Але водночас, в соєвому заміннику можуть спостерігатися і наповнювачі, виготовлені зі звичайної муки, а тому числі багаті вуглеводами. Перевіряйте вміст продукту на упаковці, перед тим як зробити покупку.
Перейшовши на соєвий продукт можна забути про підвищений холестерин. І так, воно значно корисніше напівфабрикатів типу ковбас і сосисок, в яких міститься багато жиру, солі, добавок, консервантів.
Соєве м'ясо — це рослинний білок в чистому вигляді. Але все одно повною мірою соя не замінить м'ясо через неповний амінокислотний склад. Тому при відмові від тваринного продукту, рекомендуємо вам поповнювати запаси організму "молочкою" і яйцями.
Раніше "Коментарі" писали про те, що жителька Івано-Франківська купила в супермаркеті дивну курку.
Новини