Рубрики
МЕНЮ
Корольова Аліна
Горіхи – справжнє джерело цінних жирів, рослинних білків, клітковини, вітамінів та інших поживних речовин. Смачні та ситні, вони можуть стати як доповненням до основних страв, так і хорошим самостійним перекусом.
Горіхи - джерело цінних жирів та білків. Фото: unsplash.com
Кожний вид горіхів – має власний набір корисних властивостей та оригінальний смак. Однак серед усього різноманіття виділимо ті, які дають найбільш благотворний вплив на організм.
Єдиним застереженням при вживанні горіхів, мабуть, є те, що вони можуть бути алергенами. Однак якщо немає алергії, то їжте на здоров’я. Головне, будьте обережні із кількістю, щоб потім не виявити трішки зайвих кг.
Отже, до вашої уваги підбірка найкорисніших горіхів, зібрана Medical News Today.
1.Арахіс – відмінний варіант, щоб поповнити організм рослинним білком. Містить багато моно- та поліненасичених жирів, поліфенолів, антиоксидантів, флавоноїдів і амінокислот. Хоча арахіс належить до бобових, все ж більшість людей звикли приймати його за горіх.
Калорійність арахісу: 567 калорій на 100 грамів. Також містять таку кількість інших поживних речовин:
Гарна новина, що така поживна "бомба" коштує зовсім недорого. Арахіс вважається одним із найдоступніших серед інших горіхів.
2.Мигдаль. Цей горіх – ідеальний варіант білкової закуски. На відмінну від арахісу мигдаль має менше жирів, зате більше інших поживних речовин.
У 100 грамах горіхів міститься:
Більшість жирів у мигдалі є мононенасиченими.
3. Фісташки – ідеальне поєднання великої кількості білків, корисних жирних кислот, антиоксидантів та інших поживних життєважливих речовин. Регулярне вживання фісташок благотворно впливає на артеріальний тиск та знижує ризик сердечних захворювань.
Як і арахіс, фісташки технічно вважаються насінням фісташкового дерева. Однак більшість людей звикли називати фісташки горіхами.
У 100 грамах фісташок міститься:
Більшість жирів у горіхах – мононенасичені.
4.Кеш’ю. Ці горіхи мають особливий оригінальний смак і кремову текстуру. Тому їх часто додають до різних страв. Багаті на жирні кислоти, білок, амінокислоти та інші корисні речовини. Доведено, що кеш’ю благотворно впливає на зуби та ясна. Може навіть зменшувати головний біль.
100 грамів кеш’ю містить:
Більшість жирів – мононенасичені.
5. Волоський горіх. Це один із найкалорійніших та найкорисніших горіхів. Має багатий склад поживних речовин та цінних жирів. Також є джерелом білка.
У 100 грамах горіхів міститься:
Волоський горіх рекомендують вживати щодня для покращення роботи мозку та просто для гарного настрою.
6. Фундук. Ще один горіх – багатий на цінні жири. Містить трохи менше білка, ніж попередні горіхи, але має більше інших поживних речовин, які відмінно впливають на організм. Згідно із дослідженнями, фундук може знижувати холестерин в організмі.
100 грамів горіхів містить:
Вибирайте свої улюблені горіхи, додавайте їх до страв або ж вживайте як перекуси та збагачуйте організм масою корисних і поживних речовин.
Видання "Коментарі" вже писало, який фруктовий сік здатен нормалізувати тиск. Як з’ясували вчені, благотворно впливає на сон вишневий сік.
Новини