Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Грецький сир, гаряче улюблений багатьма, може бути шкідливий для організму і навіть небезпечний. Вся справа в тому, що сир Фета проводиться з додаванням великої кількості солі. Молочний продукт, як вважають медики, протипоказаний людям з непереносимістю глютену і лактози і наявністю алергічних реакцій на складові компоненти.
ФОТО: З відкритих джерел
За рахунок високого вмісту насичених кислот людям страждаючим діабетом, артритом, серцево-судинними захворюваннями краще виключити продукт зі свого раціону. Для людей з гіпертонічною хворобою споживання сиру повинно бути строго дозовано, так як через високу концентрацію натрію може спостерігатися підвищення артеріального тиску.
Крім цього, продукт, виготовлений з сировини, яка пройшла якісну термічну обробку, краще не їсти вагітним, так як в сирі можуть залишитися бактерії типу Listeria, згубно впливають на плід і перебіг вагітності.
Раніше видання "Коментарі" писали, що в ході дослідження, вчені прийшли до висновку, що люди, які щодня вживали невелику кількість якісного сиру і вина, рідше страждають на хворобу Альцгеймера в старості. Вчені провели широкомасштабний аналіз, який пов'язав конкретні продукти харчування з розвитком когнітивних порушень в більш зрілому віці. Дослідники зібрали дані понад півтори тисячі літніх людей, які проживали в Великобританії. Їх вік складав від 46 до 77 років на момент дослідження. За допомогою біомедичної бази Королівства Великобританія вченим вдалося зібрати інформацію про здоров'я учасників експерименту. Піддослідним було запропоновано проходити тест на визначення інтелекту тричі між 2006 і 2016 роками.
Новини