Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Названі продукти, які є джерелом енергії для організму людини і прекрасно справляються з відновленням енергообміну в організмі: Банани. Це джерело складних вуглеводів: калію (358 мг на 100 г фрукта, 10% денної норми); вітаміну В6 (0,4 мг на 100 г фрукта, 18% денної норми). Ці речовини і відповідають за якість і кількість енергії в організмі людини. Тунець і лосось. У цих сортах риби міститься велика кількість вітаміну В. порція лосося (1135 мг на 100 г риби) або тунця (243 мг на 100 г риби) забезпечує рекомендований щоденна кількість жирних кислот омега-3. Яйця. У 100 г сирого яйця міститься 10,9 г білка (22% денної норми), який є джерелом енергії замість шкідливих вуглеводів.
Фото: zds.com.ua
Нагадаємо, в зимовий період нам не вистачає цілого ряду вітамінів. Компенсувати дефіцит корисних речовин можна за допомогою правильного раціону харчування. Щоб поповнити запаси вітамінів, збільште споживання свіжих овочів і фруктів, рекомендує дієтолог Яніна Дубовик. По-перше, дієтолог радить в сезон авітамінозу урізноманітнити ваш раціон мікрогрін. Зараз це тренд світової кулінарії і здорового харчування. Мікрозелень зазвичай додають в салати, смузі, або використовують як гарнір. У продукту є відразу кілька переваг: доступний круглий рік, не вимагає термічної обробки і підходить для будь-якої дієти. У таких мініатюрних рослинах ви знайдете запас клітковини і вітамінів. Дієтолог радить додавати зелень до готових страв без термообробки — так збережеться харчова цінність. Як зазначила Дубовик, мікрогрін містить високі концентрації вітамінів, антиоксидантів, протизапальних і протипухлинних речовин.
Новини