Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Не тільки лінь: чому деякі люди не люблять займатися спортом
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки лінь: чому деякі люди не люблять займатися спортом

Нелюбов до фізичних навантажень може бути пов'язана з генетикою

17 червня 2020, 10:15 comments3119
Поділіться публікацією:

Всі ми знаємо, що заняття спортом позитивно впливають на організм. Фізична активність зміцнює кістки та м'язи, покращує роботу серця, допомагає контролювати вагу та інше. Плюс до всього, численні дослідження доводять, що спорт — відмінний спосіб зняти стрес. Але не всі люди поділяють любов до фізичної активності, і причина може критися не  лише у ліні.

Не тільки лінь: чому деякі люди не люблять займатися спортом

Вчені з'ясували, що деякі люди не відчувають жодного задоволення після пробіжки або іншого фізичного навантаження. Вони відчувають лише втому та небажання знову себе мучити. Якщо позитивний вплив тренувань – це результат хімічних процесів у мозку, то чому на одних вони діють не так, як на інших?

Відомо, що фізичне навантаження для організму – це різновид стресу, під час якого тіло готується давати відсіч ворогові або рятуватися втечею від небезпеки. Щоб захиститися від негативної дії стресу, мозок дає команду до вироблення білка BDNF. Він важливий для підтримки здоров'я нейронів. І він же, судячи з усього, відповідає за відчуття легкості і ясності в голові, які дехто помічає після хорошого тренування. Водночас відбувається викид дофаміну – ще одного виду з'єднань, потрібних для боротьби зі стресом. Їх завдання – мінімізувати дискомфорт після вправ і заглушити біль. Результатом стає задоволення і навіть ейфорія після фізичних навантажень.

Дослідники з'ясували, що в 20-60% людей любов до спорту визначається генетично. До нього тягнуться ті, у  кого нейрони, які відповідають за вироблення дофаміну, більш активні. Відповідно, у таких людей в процесі фізичних навантажень виділяється більше гормону задоволення, тому тренування їм хочеться продовжувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що є види спорту, які продовжують життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини