Головна Новини Дозвілля ЗСЖ 18 березня 2024 року: яке сьогодні свято
commentss НОВИНИ Всі новини

18 березня 2024 року: яке сьогодні свято

Сьогодні, 18 березня, в Україні та в усьому світі відзначають такі події: Початок Великого посту; Всесвітній день переробки

18 березня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

В Україні та по всьому світу 18 березня відзначають багато свят. Цей день є символом глибокої поваги до історії, релігії та природи, наголошуючи на важливості збереження традицій і природних ресурсів.

18 березня 2024 року: яке сьогодні свято

Що відзначають 18 березня

Всесвітній день переробки: Зелене світло майбутньому

18 березня відзначається Всесвітній день переробки, який покликаний привернути увагу громадськості до важливості вторинної переробки ресурсів. Це свято виникло з метою підвищення обізнаності про необхідність зменшення відходів та їх перетворення на нові матеріали і предмети. Заходи, присвячені цьому дню, охоплюють інформаційні кампанії, воркшопи та акції зі збору вторсировини, що спонукають до відповідального ставлення до використання природних ресурсів.

День електричної бритви: 

Цього ж дня у 1931 році в історію вписалась ще одна знакова подія – вперше почалося виробництво електричних бритв. Це винахід значно спростило процес гоління, зробивши його більш безпечним і комфортним. Завдяки інноваційній системі заміни лез без необхідності доторкатися до них, електричні бритви швидко набули популярності серед чоловіків у всьому світі. Їх виникнення стало важливим кроком у розвитку особистої гігієни та естетики.

Пам'ять святого Кирила: Духовне світло Єрусалиму

18 березня також вшановується пам'ять святого Кирила, архієпископа Єрусалимського, видатного християнського богослова IV століття. Він відомий своїми бесідами на євангельські теми та великодушним вчинком, коли під час голоду в Єрусалимі витратив усе своє майно на допомогу голодуючим. Його життя та вчення продовжують надихати вірян на благочестиве життя та милосердя.

Великий піст: Час випробувань і духовного очищення

З наближенням Великого посту, який починається 18 березня і триває 48 днів, православні християни готуються до одного з найважливіших періодів у церковному календарі. Це час духовного самовдосконалення, посту і молитви, коли віряни відмовляються від їжі тваринного походження і прагнуть жити за високими моральними принципами, контролюючи свої думки, слова та дії.

Народні традиції: 

Народний календар зберігає мудрість і досвід багатьох поколінь, які відзначали цей день різноманітними традиціями та прикметами. З давніх часів 18 березня вважалося невдалим днем для позичань, великих придбань та гостинності, в той час як спостереження за природою допомагало передбачити майбутню погоду та врожай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини