Головна Новини Дозвілля ЗСЖ 7 суперпродуктів для молодості: що їсти, щоб шкіра сяяла
commentss НОВИНИ Всі новини

7 суперпродуктів для молодості: що їсти, щоб шкіра сяяла

Секрети омолодження від американських експертів

21 березня 2025, 18:28
Поділіться публікацією:

Американські косметологи склали список із семи продуктів, які стимулюють вироблення колагену – білка, що відповідає за пружність і здоровий вигляд шкіри. Деякі з них можуть здивувати, але їхня користь доведена наукою. Додавай ці продукти у свій раціон – і насолоджуйся природним омолодженням.

7 суперпродуктів для молодості: що їсти, щоб шкіра сяяла

Фото згенероване ШІ

Продукти для омолодження:

  • Яєчний білок – справжнє джерело амінокислот, які активують вироблення колагену. Не забувай і про жовток – він насичує організм корисними жирами.

  • Часник – не тільки природний антибіотик, а й помічник у боротьбі зі старінням завдяки високому вмісту сірки, таурину та ліпоєвої кислоти.

  • Червоні овочі (помідори, перець, буряк) містять лікопін – потужний антиоксидант, який захищає шкіру від пошкоджень і стимулює синтез колагену.

  • Соя – справжній борець зі зморшками. Вона містить ізофлавони, що допомагають зберегти пружність шкіри.

  • Жирна риба (лосось, тунець) багата на Омега-3 жирні кислоти, які сприяють регенерації тканин і підтримують еластичність шкіри.

  • Малина – натуральний помічник у збереженні молодості. Вона підвищує рівень колагену і покращує текстуру шкіри.

  • Білий чай – природний еліксир краси. Він не тільки омолоджує шкіру, а й захищає її клітини від руйнування.

Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, що здоров'я серця значною мірою залежить від харчування, і певні продукти можуть збільшити рівень холестерину, сприяти розвитку гіпертонії та підвищувати ризик серцево-судинних захворювань. Це підтверджують дослідження, опубліковані на сайті Huffpost.

Крім того, портал "Коментарі" вже писав, що збалансоване харчування відіграє ключову роль у профілактиці онкологічних захворювань. Деякі групи продуктів можуть знижувати ризик розвитку раку кишківника завдяки високому вмісту антиоксидантів та корисних бактерій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини