Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Гігієна в роздягальні: п'ять порад спортсменам
commentss НОВИНИ Всі новини

Гігієна в роздягальні: п'ять порад спортсменам

Роздягальня таїть в собі безліч небезпек для твого організму

10 вересня 2020, 15:13
Поділіться публікацією:

Роздягальня — важливе місце для кожного, хто любить проводити вільний час в спортзалі. І саме тут ми стикаємося з цілими легіонами бактерій, які можуть завдати шкоди нашому здоров'ю. Сьогодні за допомогою порталу mport ми розповімо тобі, як дотримуватися гігієни в роздягальнях.

Гігієна в роздягальні: п'ять порад спортсменам

Шльопанці

Яким би чистим не був душ в роздягальні, але від води все одно нікуди не подітися. Вона кишить бактеріями тих, хто мився до тебе. Найбільш живуча і популярна з них — грибок. Завжди май при собі парочку шльопанців, якими ти ділитися  ні з ким не будеш.

Сумки

Якісні спортивні сумки створюються зі спеціальних водонепроникних матеріалів. Таким чином речі в них не промокають, якщо ти потрапив під дощ, але водночас, і не сохнуть, навіть якщо рюкзак знаходиться під палючим сонцем. Тому не залишай речі у сумці, а також мий її хоча б раз на два тижні.

Фонтанчик

Під час важкого тренування і після нього потрібно пити воду. Але не варто користуватися послугами місцевого фонтанчика. Дослідження американських учених довели, що у 2 куб. см води з такого джерела міститься близько 2,7 мільйона бактерій. Тому завжди май при собі власну пляшку з водою.

Руки та обличчя

Після тренування душ можна і не приймати. Але ось помити руки необхідно. Ти ж розумієш, що на штангах, гирях, гантелях, турніках, брусах та іншому знарядді  бактерій більше, ніж  можна собі уявити. І ніколи не чіпай обличчя руками. Після тренування на руках занадто багато бактерій і такі дії можуть призвести до неприємностей.

Рушник

Заробляєш купу грошей і ходиш в тренажерку, де тобі  подають чисті білі рушники? Але це не змінює того факту, що вони, ймовірно, пройшли через багато рук. Краще май при собі власний рушник.

Сподіваємося, ти прислухаєшся до цих порад. Повір, краще перестрахуватися, ніж підчепити якусь болячку. Також видання "Коментарі" розповість, як накачати м'язи обличчя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини