Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Дієтологи розповіли, кому не варто їсти зелень
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розповіли, кому не варто їсти зелень

Петрушка не можна вживати при гіпотиреозі, її не рекомендують у перший триместр вагітності

16 листопада 2021, 00:02
Поділіться публікацією:

Зелень вважається корисним продуктом. Однак мало хто знає, що не всяка зелень корисна для всіх. Кожна зелень має свої корисні властивості та свої протипоказання, так само як і будь-які продукти, пише vesnamedia. Наприклад, рукола дає гіркий смак і зміцнює печінку. Петрушка не можна вживати при гіпотиреозі, її не рекомендують у перший триместр вагітності. Чебрець може викликати спазм гладкої мускулатури, вагітним він також не рекомендується може призводити до тонусу. М'ята охолоджує організм, знижує тиск, в холодну пору року не рекомендується тим, у кого знижений тиск, адже бувають запаморочення, підвищений магній в організмі.

Дієтологи розповіли, кому не варто їсти зелень

Дієтолог - фото з відкритих джерел

Для здорових людей обмежень за обсягом зелені немає, але мало хто може з'їсти 700-800 грамів, адже навіть порція 40-50 грамів вже є достатньо об'ємною. У будь-якому випадку потрібно вживати в помірній кількості, 100-150 г на день цілком допустимо. Також, за словами фахівців, у зелені з відкритого ґрунту, яку вирощують у літній сезон, концентрація вітамінів та мінералів значно перевищує ту, що є у тепличних рослинах.

Нагадаємо, сьогодні гастритом страждає дуже багато людей. І виникнути запалення може з різних причин, зокрема через неправильне харчування. Лікар-дієтолог Тетяна Іваннікова розповіла, який напій варто додати до раціону людям, які зіткнулися із захворюванням. Фахівець зазначила, що людям з гастритом і виразкою шлунка як перекушування варто вживати кисіль. Як виявилося, цей напій позитивно позначається на мікрофлорі кишківника, скорочуючи кількість шкідливих бактерій і збільшуючи зростання корисним. Завдяки своїй в'язкій текстурі, кисіль добре обволікає слизову оболонку шлунка, тим самим створюючи захисний бар'єр. Крім цього, у складі киселю міститься крохмаль, який допомагає знижувати в крові рівень "шкідливого" холестерину, тим самим запобігаючи розвитку атеросклерозу та захворювань серцево-судинної системи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Виктория

17 листопада 2021, 08:30

Пищеварительные ферменты для поджелудочной железы, убирают воспаление. См. здесь https://dnsp.com.ua/p560940702-fermenty-dlya-rastitelnoj.html


Новини