Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Чотири способи швидко позбутися крепатури: це точно спрацює
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири способи швидко позбутися крепатури: це точно спрацює

Позбутися від крепатури набагато легше, ніж може здатися на перший погляд

24 грудня 2020, 16:31 comments1124
Поділіться публікацією:

Крепатура є головним супутником будь-якого якісного тренування, особливо якщо ти новачок. Втім, якщо ти не маєш наміру це терпіти, ми можемо підказати, що можна для цього зробити. Все достатньо просто, лише запам'ятай ці поради.

Чотири способи швидко позбутися крепатури: це точно спрацює

ФОТО: Железяка и Бантики

Вишні

Після тренування поїж вишень або випий натурального вишневого соку. Перш за все, він багатий антиоксидантами, а також, збільшує приплив кисню в ниючі м'язи. Завдяки цьому можна скоріше відновитися, і швидше позбутися печіння в розтягнутих міофібриллах.

Кавун

Також м'язову крепатуру можна подолати за допомогою кавуна. Цей продукт повний води, антиоксидантів та інших корисних речовин. До того ж в ньому немає ні краплі цукру, і калорій теж по мінімуму. А найголовніше — це джерело L-цитрулліна, який запобігає м'язовому болю. Але запам'ятай головний нюанс — цей продукт слід їсти до тренування, а не після.

Вага

Існує ціла система тренувань і вправ, через яку крепатурі до тебе не дістатися. Щоб не занурюватися в проблему занадто глибоко, ми порадимо наступне: тренуйся з робочою вагою, що не перевищує 70% від максимально тобою підйомного. За принципом "легше, але частіше". Такий принцип тренувань не дасть молочній кислоті накопичуватися в м'язах.

Душ

Досвідчені спортсмени позбавляються від крепатури за допомогою холодного душу, точніше води з температурою не вище 8 градусів за Цельсієм. Якщо тобі таке не під силу, тоді чергуй по 2 хвилини теплу воду (40 градусів) з не дуже теплою (10 градусів). Експерти з Нової Зеландії запевняють, так в тобі з'являться спеціальні гормони, які також запобігають накопиченню лактози в м'язах на цілих 30%.

Тепер ти знаєш, як позбутися неприємних відчуттів після тренування. Також видання "Коментарі" розповість, як ефективно потренуватися за десять хвилин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини