Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Чотири базові вітаміни для гарного настрою
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири базові вітаміни для гарного настрою

Незалежно від того, чи погіршився настрій зовсім недавно, чи є таким вже протягом тривалого часу, для його покращення від людини потрібно змінити внутрішнє сприйняття та фізіологічні фактори.

23 лютого 2022, 02:51
Поділіться публікацією:

Кожна людина хотіла б мати таку чарівну пігулку, щоб з'їсти і міг стати щасливою, хоробрим, здоровим. Але так буває лише у дитячих книгах. А є цілком реальні вітаміни для гарного настрою. Незалежно від того, чи погіршився настрій зовсім недавно, чи є таким вже протягом тривалого часу, для його покращення від людини потрібно змінити внутрішнє сприйняття та фізіологічні фактори, пише iherb. Селен. Антиоксидант його приймають разом з йодом та вітаміном С. Рекомендована норма для дорослих 50-70 мкг на добу. Якщо вибираєте селен у препаратах, зупиніть вибір на селенометіоніні, оскільки він добре засвоюється.

Чотири базові вітаміни для гарного настрою

Вітамін. Фото: https://maximum.fm

Вітамін D. З його допомогою не тільки засвоюється кальцій, магній, фосфати, він також бере участь у процесі зростання, відновлення всіх клітин організму та інших численних процесів.

SAMe. S-аденозилметіонін (SAMe) використовується при виробленні багатьох хімічних сполук мозку, включаючи серотонін та інші нейромедіатори. В опублікованих клінічних дослідженнях добавки SAMe показали здатність покращувати настрій.

Магній. Відповідає за роботу нервової системи, впливає на тиск, розслаблення м'язів, рівень цукру в крові та якість сну. Через мізерний вміст у їжі більшість людей мають дефіцит магнію. Для профілактики можна приймати магній у формі цитрату магнію по 300 мг на добу за пів години до сну.

Нагадаємо, попри те, що вітаміни — корисні речовини, покликані підтримувати нормальну роботу організму, їх надлишок може зашкодити здоров'ю. Дослідники з'ясували, що безконтрольне вживання вітаміну С може спровокувати проблеми з нирками. Вчені кажуть, що надлишок вітамінів в організмі серйозніше шкодить здоров'ю, ніж їх дефіцит, тому не варто займатися самолікуванням і призначати собі такі добавки.

Гарвардські експерти відзначили, що надмірний прийом вітаміну С може викликати токсичні реакції, які відбиваються на роботі нирок, зокрема можуть утворитися камені, а їх неможливо позбутися без ліків і хірургічного втручання.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини