Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Чому з'являються зморшки і як цього уникнути
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому з'являються зморшки і як цього уникнути

Зморшки виникають не тільки через старіння шкіри

18 січня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Більшість людей помиляються, коли вважають, що зморшки виникають тільки в процесі старіння шкіри. Насправді на їхню появу впливає низка інших факторів, про які ми навіть не здогадуємося. Отож, щоб мати молоду шкіру та уникнути зморшок, варто переглянути свої щоденні шкідливі звички.

Чому з'являються зморшки і як цього уникнути

Зморшки на обличчі - причини та запобігання. Фото: hirurgiya-spb.ru

1. Порушення режиму сну.

Сон впливає майже на всі процеси, які відбуваються в нашому організмі. Коли ми мало спимо, наш організм зневоднюється. Це спричиняє зменшення еластичності шкіри. Під час сну клітини оновлюються та омолоджуються, якщо ми не спатимемо понад шість годин, ці процеси не відбудуться.

2. Відсутність вітамінів та мінералів

Ще один пункт, без якого неможливо залишатися здоровим та красивим. Найважливіші сполуки для шкіри — це вітаміни А, Е, С та калій. Намагайтеся поповнювати запаси необхідних сполук та вживати корисну різноманітну їжу. Зверніть увагу на овочі та фрукти.

3. Гарячі температури та неякісне мило.

Якщо ви любите, часто поніжитися в гарячій ванні — можете одразу очікувати на зморшки. До того ж неправильно підібране мило також неабияк впливає на нашу шкіру. Ці фактори призводять до сухості та подразнення, що тільки сприяє появі зморшок.

4. Жорсткі дієти

Як писалося вище, аби бути красивим, потрібно слідкувати за харчуванням та розширювати свій раціон. Якщо ви будете обмежувати себе в корисних групах речовин, які заборонені під час жорстких дієт, ваша шкіра стане сухою та вразливою.

5. Стрес.

Гормони, які виробляє організм під час стресу, викликають спазм м'язів обличчя. Через це до шкіри майже не потрапляє кисень та кров. Наслідком стресів також є і ненависні зморшки навколо очей. Звичайно, в наш час людина переживає безліч стресів, проте потрібно якнайчастіше оберігати себе від цього негативного фактору.

6. Куріння

Люди, які курять, одразу через деякий час помічають у себе на обличчі маленькі зморшки. Все тому, що цигарковий дим руйнує колаген, який необхідний для збереження здоров'я клітин та молодості.

Сайт "Коментарі" бажає здоров'я та молодості в душі та рекомендує прочитати про головну проблему людства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини