Рубрики
МЕНЮ
Кириєнко Анна
Хліб та випічку називають головним ворогом стрункої фігури. Дехто його не вживає взагалі, називаючи “абсолютно некорисним продуктом”.
Фото: freepik
Та чи насправді цей продукт такий страшний, як всі звикли думати? Нумо розберімось.
Найчастіше люди набирають вагу не тому, що їдять хлібні вироби, а тому, що зловживають ними. Помірне вживання випічки не стане для вас катастрофою. Навіть навпаки — хліб покращує процеси травлення та знижує кількість жиру, який оточує великі внутрішні органи. Тому, збалансоване вживання випічки сприятиме метаболізму та допоможе швидше скинути вагу.
Але, щоб вживання цього продукту йшло вам на користь, варто обрати хліб з якісним складом. У свій раціон варто додавати випічку виключно з борошна першого і другого сортів.
Неважливо, який у хліба колір — білий, сірий чи чорний, завжди читайте склад на етикетці. Інколи виробники хитрують та додають барвник у звичайний пшеничний хліб аби ви подумали, що перед вами корисний продукт.
Не обирайте хліб без глютену. Цей білок відповідає за клейкість та пишність тіста. Якщо виробник відмовиться від нього, йому доведеться знаходити замінник. Зазвичай глютен заміняють шкідливими стабілізаторами. Якщо ви категорично проти глютену, вживайте хлібці.
Хліб повинен складатися з мінімуму інгредієнтів. Там повинні бути борошно, вода, сіль та закваска. Інколи для смаку додають зернятка та сухофрукти. Всі іншу складники не принесуть користі, які б вони гарні назви не мали.
Також сайт “Коментарі” рекомендує прочитати, що не потрібно їсти на сніданок.
Новини