Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Чим небезпечна пізня вечеря для організму - медики
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим небезпечна пізня вечеря для організму - медики

Їжа на ніч призводить до неприємних проблем зі здоров'ям

31 грудня 2020, 12:10
Поділіться публікацією:

Більшість людей знає, що їсти на ніч — шкідливо. Проте тільки невелика кількість людей дійсно відмовляється від цієї звички, адже мало хто знає скільки шкоди нам завдає їжа, спожита перед сном.

Чим небезпечна пізня вечеря для організму - медики

До чого призводить пізня вечеря. Фото: shutterstock

Нещодавно американські вчені зробили дослідження, щоб зрозуміти, яку шкоду завдає пізня вечеря.

Для цього вони набрали добровольців, які протягом восьми тижнів харчувалася з 8 до 19 годин. Далі їхній графік змінили, і вони почали харчуватися з 12 до 23 години також протягом такого ж відрізку часу. Між двома періодами дослідження було зроблено перерву в п'ятнадцять днів.

Результати приголомшили вчених. Під час другого періоду дослідження вчені виявили пряму залежність між часом останнього прийому їжі і набором жирової маси. Виявилося, чим більше людина їсть на ніч, ти сильніше та швидше товстішає.

Це пояснюється тим, що коли ми спимо, в нашому організмі змінюється синтез гормонів. Уві сні виробляється мала кількість інсуліну. Тому глюкоза майже не виводиться та залишається в тілі, підвищуючи тим самим рівень холестерину і цукру в крові.

Тож шкідлива звичка їсти на ніч призводить до серцево-судинних захворювань і цукрового діабету. В додаток, якщо ми пізно харчуємося, в організмі не встигають вироблятися гормони грелін і лептин, які дають нам відчуття ситості.

Тому чим раніше ви перестанете їсти вночі, тим здоровішими та стрункішими будете.

Нагадаємо, що медики розповіли, якою незвичайною властивістю володіє паприка. Згідно з дослідженням, проведеним британськими вченими, ця приправа має антиракові властивості.

Також сайт "Коментарі" раніше писав, кому краще не їсти олів'є за новорічним столом. За словами дієтолога Маргарити Куц, цей салат хоч і смачний, але дуже калорійний, тому він підійде не всім.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини