Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Золотий глобус-2021: список номінантів престижної кінопремії
commentss НОВИНИ Всі новини

Золотий глобус-2021: список номінантів престижної кінопремії

Популярний «Хід королеви» побореться за статуетку «Золотого глобуса» в номінації «Кращий міні-серіал»

3 лютого 2021, 18:28
Поділіться публікацією:

28 лютого в Каліфорнії відбудеться 78-а церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії "Золотий глобус". Через пандемію коронавірусу звичного пишного торжества не буде. Швидше за все, захід взагалі проведуть в онлайн-режимі, як це вже неодноразово відбувалося з іншими великими проектами. Але найголовніше, що "Золотий глобус" у принципі вручать. І офіційний сайт кінопремії вже надав списки претендентів на нагороду.

Золотий глобус-2021: список номінантів престижної кінопремії

У 2021 році на "Золотий глобус" дуже багато гідних номінантів. Фото із відкритих джерел

У номінації "Кращий драматичний фільм" змагатимуться такі стрічки, як "Дівчина, яка подає надії", "Земля кочівників", "Суд над чиказькою сімкою", "Манк" і "Батько".

Серед комедій і мюзиклів за статуетку позмагаються "Зависнути в Палм-Спрінгс", "Гамільтон", "Борат 2", "Випускний", а також "Мьюзік".

Зрозуміло, не залишаться осторонь і серіали. Кращих в жанрі драми спробують вибрати з "Мандалорця", "Корони", "Озарку", "Країни Лавкрафта" і "Сестри Ретчед". А ось серед комедій за "Золотим глобусом" пополюють "Стюардеса", "Тед Лассо", "Велика", "Емілі в Парижі" і "Шіттс Крик".

Безсумнівно, цікавою буде боротьба і за "Кращий телефільм або міні-серіал". У цій номінації у нас представлені "Голос змін", "Нормальні люди", "Відіграти назад", "Неортодоксальна" і, зрозуміло, гучний хіт 2020 року "Хід королеви".

Не на життя, а на смерть на "Золотому глобусі" битимуться і мультиплікаційні стрічки. Статуетку в номінації "Кращий анімаційний фільм" спробують отримати "Душа", "Подорож на Місяць", "Сімейка Крудсів: новосілля", "Вперед", а також "Легенда про вовків".

Серед іноземних фільмів, на жаль, не знайшлося жодного, який би представив Україну. Більш того — в переліку стрічок взагалі немає жодної, знятої представниками слов'янських країн. І тим не менше за звання "Кращого фільму іноземною мовою" змагатимуться італійський "Все життя попереду", данський "Ще по одній", південнокорейський "Мінар", французький "Ти і я", а ще гватемальський "Ла йорона".

З фільмами на кшталт закінчили, перейдемо до особистостей. Тут журі буде, зрозуміло, ще складніше. Номінацій, до слова, дуже багато.

Статуетку за "Кращий сценарій" спробують здобути Емеральд Феннел ("Дівчина, яка подає надії"), Джек Фінчер ("Манк"), Аарон Соркін ("Суд над чиказькою сімкою"), Хлоя Чжао ("Земля кочівників"), а також відразу двоє авторів ідеї фільму "Батько" Крістофер Хемптон і Флоріан Зеллер.

Номіновані на "Золотий глобус" і композитори. Це Олександр Десплат ("Опівнічне небо"), Людвіг Йоранссон ("Аргумент"), Джеймс Ньютон Ховард ("Новини з усіх кінців світу"). Цікаво, що Трент Резнор і Аттікус Росс номіновані на премію двічі — за проекти "Душа" і "Манк". Правда, в мультфільмі до них ще приєднався і Джон Батист.

Кращих акторів визначатимуть за жанром фільму, в якому вони знімалися, а ще за головною або другорядною роллю.

Отже, жанр драма:

краща актриса фільму — Френсіс Макдорманд ("Земля кочівників"), Віола Девіс ("Ма Рейні: Мати блюзу"), Кері Малліган ("Дівчина, яка подає надії"), Андра Дей ("The United States Vs. Billie Holiday") і Ванесса Кірбі ("Фрагменти жінки");

кращий актор фільму — покійний Чедвік Боузман ("Ма Рейні: Мати блюзу"), Ентоні Хопкінс ("Батько"), Різ Ахмед ("Звук металу"), Гарі Олдман ("Манк"), а також Тахар Рахім ("Мавританець");

краща актриса серіалу — Олівія Колман і Емма Коррін (обидві з "Корони"), Джоді Комер ("Вбиваючи Єву"), Сара Полсон ("Сестра Ретчед"), Лора Лінні ("Озарк");

кращий актор серіалу — Джейсон Бейтман ("Озарк"), Джош О'Коннор ("Корона"), Аль Пачіно ("Мисливці"), Меттью Різ ("Перрі Мейсон") і Боб Оденкірк ("Краще телефонуйте Солу").

У жанрі комедії представлені наступні імена:

краща актриса фільму — Марія Бакалова ("Борат 2"), Мішель Пфайффер ("Піти, не попрощавшись"), Розамунд Пайк ("Аферистка"), Аня Тейлор-Джой ("Емма"), Кейт Хадсон ("Мьюзік");

кращий актор фільму — Саша Барон Коен ("Борат 2"), Джеймс Корден ("Випускний"), Лін-Мануель Міранда ("Гамільтон"), Дев Патель ("Історія Девіда Копперфілда"), Енді Семберг ("Зависнути в Палм-Спрінгс");

• краща актриса серіалу — Лілі Коллінз ("Емілі в Парижі"), Кейлі Куоко ("Стюардеса"), Джейн Леві ("Незвичайний плейлист Зої"), Ель Фаннінг ("Велика") і Кетрін О'Хара ("Шіттс Крик").

• кращий актор серіалу — Ніколас Холт ("Велика"), Джейсон Судейкіс ("Тед Лассо"), Дон Чідл ("Чорний понеділок"), Рамі Юссеф ("Рамі") і Юджин Леві ("Шіттс Крик").

За звання кращої актриси в телефільмі або міні-серіалі на думку "Золотого глобуса" битимуться Аня Тейлор-Джой ("Хід королеви"), Шира Хаас ("Неортодоксальна"), Дейзі Едгар-Джонс ("Нормальні люди"), Ніколь Кідман ("Відіграти назад") і Кейт Бланшетт ("Місіс Америка").

Серед акторів за аналогічну статуетку позмагаються Джефф Деніелс з "Правила Комі", Брайан Кренстон з "Вашої честі", Хью Грант з "Відіграти назад", Марк Руффало з "Я знаю, що це правда", а також Ітан Хоук з "Птахи доброго Господа".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що відома українська співачка отримала премію Music Moves Europe Talent Awards 2021.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини