Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Який український фільм переміг на фестивалі в Індії
commentss НОВИНИ Всі новини

Який український фільм переміг на фестивалі в Індії

Український фільм режисера Віллена Новака «Чому живий» переміг на міжнародному кінофестивалі в Індії

21 грудня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Українська драма "Чому я живий", яка базується на реальних подіях середини XX століття, отримала нагороду "Найкращий художній фільм" на міжнародному фестивалі в Індії. Про це повідомили на Facebook-сторінці Одеської кіностудії.

Який український фільм переміг на фестивалі в Індії

Український фільм переміг на фестивалі в Індії (фото з відкритих джерел)

Відомо, що фільм українського режисера Віллена Новака стартував у національному прокаті 4 листопада 2021 року. У центрі сюжету — історія кохання Фросі та Льончика, які мріють одружитися, але батько дівчини категорично проти євреїв у сім'ї. Але життя головних героїв різко змінюється, тому що починається Друга світова війна, переслідування та розстріли євреїв. Чи вдасться їм вижити, а також зберегти свою любов і людяність у ці темні часи?

У стрічці знялися як відомі українському глядачеві актори, так і новачки. І, попри те, що фільм не претендує на звання історичного, режисерові вдалося передати трагедію єврейського народу на прикладі однієї сім'ї.

Нагадаємо, що трилер "Сторонній", створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, отримав престижну міжнародну нагороду. Кінострічка перемогла у номінації "Найоригінальніший сценарій" на фестивалі жахів, який пройшов у Лос-Анджелесі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українська драма "Додому", прем'єра якої відбулася у листопаді 2019 року, вже здобула безліч нагород, і навіть претендувала на престижну американську кінопремію "Золотий глобус".

Читайте також, що фільм українського режисера Нарімана Алієва "Додому" у 2019 році опинився у довгому списку кінопремії "Оскар". Його внесли до номінації "Міжнародний повнометражний фільм".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини