Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Трамп і Церква Сатани: цікаві факти до 30-річчя фільму "Один вдома"
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп і Церква Сатани: цікаві факти до 30-річчя фільму "Один вдома"

Найцікавіші і незвичайні факти про фільм "Один вдома"

19 листопада 2020, 03:00 comments1563
Поділіться публікацією:

Легендарному фільму виповнилося 30 років.

Трамп і Церква Сатани: цікаві факти до 30-річчя фільму "Один вдома"

Фото: Financial Time

"Один вдома" (англ. "Home Alone") — американський різдвяний комедійний фільм, який вийшов в прокат в листопаді 1990 року. За виробництво взявся Джон Хьюз та зрежисований Крісом Коламбусом.

Для багатьох ця кінострічка асоціюється з Новим Роком ще з дитинства. Фільм вже три десятиліття перебуває в ТОП-е різдвяних фільмів, і швидше за все, залишиться в любимчиках ще надовго.

Про найцікавіші фактів про "Один вдома" викладено нижче.

Ідея фільму "Один вдома" прийшла режисерові Джону Хьюзу, коли він зі своєю сім'єю збирався на відпочинок у Франції. "А якщо в метушні дорослі з великої родини забудуть будинку одного з дітей?" — так звучав первинний задум.

Кріса Коламбуса називають прихильником Церкви Сатани: по їх замовленню він продюсував кілька фільмів. У комедії "Догма" навіть є такий жарт про фільм "Один вдома": "Хтось продав душу дияволу, щоб заробити на цьому гі*ні гроші".

Фільм "Ангели з брудними душами", який Кевін переглядає на відеомагнітофоні, насправді не існує. Кілька сцен в стилі класичних гангстерських бойовиків були зняті спеціально для фільму "Один вдома".

Трамп і Церква Сатани: цікаві факти до 30-річчя фільму ”Один вдома” - фото 2

Спочатку сценарій писався тільки під Маколея Калкіна, уже досить відомого в Америці юного актора. Однак Хьюз і Коламбус все одно організували грандіозний кастинг, переглянувши кілька сотень хлопців. В результаті роль все одно дісталася Калкіну, через те, що він був найенергійнішим і "живим" кандидатом.

Для додання образу лиходія реалістичності Джо Пеші хотів, щоб Маколей Калкін по-справжньому боявся його. Одного разу він навіть випадково поранив хлопця: в сцені, де грабіжник говорить хлопчикові: "Я збираюся відкусити все його пальці, актор дійсно прокусив Калкіну палець до крові. Кажуть, що навіть залишився шрам.

Успіх першої частини "Один вдома" привернув увагу Дональда Трампа, який буквально змусив взяти його в сиквел. Про це розповів Кріс Коламбус: Трамп дозволив знімати у своєму готелі Plaza за гроші та в обмін на свою участь в проекті. На подив режисера, на першому показі глядачі аплодували, побачивши на екрані Трампа. Тому сцену залишили.

Трамп і Церква Сатани: цікаві факти до 30-річчя фільму ”Один вдома” - фото 3

Будинок де знімали "Один вдома" знаходиться в елітному котеджному селищу Уіннетка в Іллінойсі за адресою Лінкольн Авеню, 671. У 2012 році особняк був проданий за більш ніж 1,5 мільйона доларів США. Зараз будинок знають як місцеву туристичну пам'ятку.

Молодший брат Маколея Калкіна Кіран теж знявся в "Один вдома". Він зіграв кузена Фуллера, який страждав нетриманням.

У 2018 році 38-річний Маколей Калкін повернувся до ролі Кевіна, відтворивши відомі сцени з фільму в рекламі Google Home.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://super.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини