Головна Новини Дозвілля фільми і серіали ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина

Зібрали добірку найкращих фільмів про кохання для перегляду на День святого Валентина

7 лютого 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Найромантичніше свято року, День усіх закоханих – наближається, а це означає саме час продумати та спланувати, як ви його проведете. Зазвичай 14 лютого всі закохані прагнуть провести його на самоті, влаштувавши собі найромантичніший вечір. Багато хто відзначає День святого Валентина по-різному. Хтось любить провести час у ресторані чи барі, а хтось віддає перевагу затишку будинку замість суєти, де можна насолодитися тишею та суспільством один одного.

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина

Щоб надати цьому особливому дню нотки романтики та настрій кохання, зібрали найцікавіші мелодрами та душевні комедії, які, безперечно, зроблять ваш вечір таким, що запам'ятовується.


Ла-Ла Ленд

Мелодрама, мюзикл, 2016

Міа та Себастьян наполегливо прагнуть успіху в Голлівуді, але їхній шлях до слави насичений невдачами і падіннями. Міа, талановита актриса, переїхала до Каліфорнії кілька років тому, щоб реалізувати свою заповітну мрію. Навіть незважаючи на свою відразу до прослуховувань і міріад заходів у світі шоу-бізнесу, вона досі залишається зачарованою Голлівудом. Себастьян, віртуозний джазовий музикант, намагається зробити свій внесок у розвиток музичного стилю, який поступово втрачає свою популярність. Їхня перша зустріч на автостраді починається зі словесного зіткнення, але згодом між головними героями виникають романтичні почуття.

Режисер: Дем'єн Шазелл

Актори: Райан Гослінг, Емма Стоун, Джон Ледженд


Реальне кохання

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 2

Ромком, 2003

У Британії панує вихор романтичного циклону: від прем'єр-міністра до секретарки, всі піддані Її Величності потрапили в мережі кохання, але багато хто з них стикається з труднощами прояву своїх почуттів. Цей фільм займає 2 години 10 хвилин, повні веселощів та сміху, і, як вся хороша кінострічка, дозволяє глядачам відчути атмосферу пори року. В даному випадку йдеться про передріздвяну лихоманку, де можливо все і вся.

Режисер: Річард Кертіс

Актори: Біллі Боб Торнтон, Роуен Аткінсон


Там, де серце

Мелодрама, 2000

18-річну вагітну Новалу (Наталі Портман) кинув хлопець у супермаркеті біля дороги. Не маючи іншого вибору, вона вирішує влаштуватися у відділі постільної білизни, де знайомиться з місцевими жителями. Серед них виявляються люди з великим серцем, які готові надати їй допомогу. Під їх керівництвом Новала знаходить відповідь на своє запитання про те, що кохання справді проявляється там, де знаходиться серце.

Режисер: Метт Уїлльямс

Актори: Джеймс Фрейн, Наталі Портман


Охоронець

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 3

Трилер, 1994

Романтичний трилер про колишнього агента президентської служби безпеки (Кевін Костнер), який бере участь охоронця для відомої чорношкірої співачки (Уітні Х'юстон). "Охоронець" являє собою унікальний ідеальний поп-хіт, який, якби він був піснею, викликав би захоплення у Сінатри. Цей фільм залишиться в пам'яті як єдиний, де камера оберталася навколо героїв, що об'єдналися в поцілунку, а за кадром прозвучала "I Will Always Love You". На жаль, такого досвіду більше не передбачається.

Режисер: Мік Джексон

Актори: Кевін Костнер, Вітні Х'юстон


Вона

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 4

Фантастика, 2014

Невдалий письменник (Хоакін Фенікс) заробляє життя, створюючи емоційні вітальні листи на замовлення, і мучиться через розрив із колишньої дружиною. У розпачі він вирішує встановити нову високоінтелектуальну операційну систему і несподівано виявляє в ній ідеальну жіночу особу (Скарлетт Йоханссон). Цей четвертий фільм Спайка Джонза ("Адаптація", "Там, де живуть чудовиська") є частково глибокою фантазією про взаємини людини з технологіями і частково піднесену мелодраму з життя витончених хіпстерів. Музику до фільму створили Arcade Fire та вокалістка Yeah Yeah Yeahs, Карен О, що також говорить багато про що.

Режисер: Спайк Джонз

Актори: Хоакін Фенікс, Кріс Пратт, Руні Мара


Чоловік і жінка

Мелодрама, 1966

Оповідання про кохання молодої вдови (Анук Еме) та гонщика (Жан-Луї Трентіньян), чия зустріч відбулася на порозі дитячої школи, стала основою для цього фільму. Ця картина була удостоєна Гран-прі Канського кінофестивалю та "Оскара" за найкращий іноземний фільм. Завдяки цьому проекту французький режисер Клод Лелуш завоював широку популярність, а сам фільм привернув увагу не лише своєю художньою якістю, а й незвичайним продакт-плейсментом Ford Mustang, на якому пересувається головний герой.

Режисер: Клод Лелуш

Актори: Анук Еме, Жан-Луї Трентіньян, П'єр Бару


Любовний настрій

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 5

Мелодрама, 2022

Минув час, і настав 1962 рік. Він і вона поділили одну комунальну квартиру. Сусіди проводили ночі, граючи в маджонг в атмосфері затишку, а при відчиненні вікна тепле весняне повітря Гонконгу створювало особливий настрій. Фільм побудований за принципами, аналогічними тим, що працюють у пам'яті: у центрі не стоїть об'єктивна ієрархія подій, а піднесеність смаку тістечка понад життєві потрясіння. Почуття, що називається любов'ю, так само ефемерно, як і пам'ять. Вонг Карвай створив чудову мелодраму, визнаючи леткість і випадковість вибору об'єкта кохання. З натхненням романтик, здавалося б, минулих часів, нагадав розбитим серцям про втрачену ніжність через свій кінотвор. Він передав цей особливий настрій. Настрій закоханості.

Режисер: Вонг Карвай

Актори: Меггі Чун, Тоні Люн Чхіувай, Ребекка Пан


Крадене побачення

Мелодрама, 2015

34-річна Ненсі (Лейк Белл) мала успішну кар'єру, але особисте життя залишалося в тіні, але тут вона випадково знайомиться з Джеком (Саймон Пегг) на вокзалі. Однак виникає затримка: молода людина помилково вважає, що Ненсі — дівчина, з якою у нього заплановано побачення наосліп, що насправді не так. Ситуацію ускладнює сама Ненсі, яка, піддавшись імпульсу, вирішує взяти він чужу роль. Ця мила романтична комедія розповідає, що іноді, щоб знайти себе, потрібно тимчасово постати перед світом у чужому образі.

Режисер: Бен Палмер

Актори: Лейк Белл, Саймон Пегг, Олівія Уїлльямс


Сніданок у Тіффані

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 6

Трагікомедія, 1961

Кожен новий день починається для молодої дівчини рано-вранці, коли вона зупиняє таксі біля вітрини магазину Tiffany, насолоджується сендвічем, дивлячись на діадеми, і повертається додому, щоб відсипатися. Перехожі, не знаючи її порядку, вважають це її сніданком. Цей фільм є екранізацією книги Трумена Капоте та веселою сатирою, яку за останні сорок років сотні безтурботних юних дівчат вважають прикладом для наслідування та стилем безтурботного успішного життя. Чи так це? Показано у фільмі.

Режисер: Блейк Едвардс

Актори: Одрі Хепберн, Джордж Пеппард


500 днів літа

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 7

Ромком, 2009

Молодий чоловік згадує про дівчину, яка залишила його, незважаючи на їхню спільну любов до гурту The Smiths. Один із рекламних слоганів говорить: "Це не історія про кохання, а історія кохання". Незважаючи на формальні ознаки романтичної комедії фільм наполегливо прагне уникнути стереотипів цього жанру. Він дійсно виглядає свіжим завдяки оригінальній палітрі кольорів, текстурам і звукам.

Режисер: Марк Вебб

Актори: Джозеф Гордон-Левітт, Зої Дешанель


Виховання почуттів

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 8

Драма, 2010

1961, лондонська старшокласниця Дженні (Маліган) — зі скромного, але гідного сімейства — готується вступати в Оксфорд, а для соціалізації відвідує уроки гри на віолончелі. Музичний інструмент — точніше, дощ, який загрожує його зіпсувати, — зненацька зводить її з Девідом (Сарсгаард). Секрет успіху цього фільму в тому, що це драма про спокушання безневинної овечки багатим дорослим розпусником виявилася приємною картиною, що називається, в усіх відношеннях, та до того ж майже комедією.

Режисер: Лоне Шерфіг

Актори: Кері Малліган, Пітер Сарсгаард


Англійський пацієнт

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 9

Мелодрама, 1996

Наприкінці Другої світової війни медсестра доглядає льотчика, який був збитий над Сахарою і отримав опіки. Його особистість залишається загадкою. Поступово згасаючи, він згадує свій пристрасний роман із заміжньою жінкою та розповідає свою історію кохання всього його життя.

Режисер: Ентоні Мінгелла

Актори: Рейф Файнс, Жюльєтт Бінош, Віллем Дефо


Вік Адалін

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 10

Мелодрама, 2015

Адалін Боуман (Блейк Лайвлі) прийшла у світ у 1908 році. У віці 29 років вона пережила автокатастрофу і, незрозуміло, перестала старіти. За вісім десятиліть вона приховувала своє справжнє ім'я і уникала близьких стосунків, але раптово вона зустріла молодого Елліса (Міхіл Хейсман), який змушує її серце битися швидше. Це барвиста мелодрама, на тлі розкішних декорацій та яскравого вбрання, розповідає історію XX століття очима жінки, що втекла від весілля.

Режисер: Лі Толанд Крігер

Актори: Блейк Лайвлі, Харрісон Форд, Міхіл Хейсман


Блакитний Валентин

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 11

Мелодрама, 2010

Юна, але виснажена сімейна пара з невисоким статком (він працює маляром, вона медсестрою), залишивши дитину у дідуся, вирішує відпочити в скромному мотелі, оформленому під космічний корабель з блакитним освітленням. Як і в будь-якому відмінному фільмі про кохання, картина фокусується не на загальних рисах, а на дрібницях: тут немає нічого, окрім нескінченних запинок, непорозумінь та невеликих жестів. Режисер Дерек Сієнфренс усвідомлено відмовляється від драматургії відносин на користь деталей; Таким чином, у фільмі залишаються в пам'яті практично всі, за винятком поганих моментів, і зрештою саме вони виявляються найважливішими.

Режисер: Дерек Сієнфренс

Актори: Райан Гослінг, Мішель Вілльямс


Брудні танці

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 12

Мелодрама, 1987

Френсіс, 17-річна дівчина, відома як Бебі, невинна та розпещена, приїхала на канікули з батьками до розкішного курортного готелю. Тут вона знайомиться з Джонні, привабливим професійним танцюристом, і стає його ученицею та коханою. Класика романтичних фільмів про першу закоханість. Дуже гарний та теплий.

Режисер: Еміль Ардоліно

Актори: Патрік Суейзі, Джек Вестон, Джейн Брукер


Щоденник пам'яті

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 13

Мелодрама, 2004

Ноа (Гослінг) та Еллі (Мак-Адамс) закохалися один в одного влітку 1940 року у невеликому містечку на півдні Америки. Будучи молодими і не досягнувши навіть двадцяти років, вони проводили час разом, катаючись на атракціонах, ходячи в кіно та відпочиваючи на березі річки. Однак багаті батьки Еллі турбувалися через її стосунки з теслею і відправили дочку до Нью-Йорка. Ця історія стає відправною точкою оповідання старого Ноа (Гарнер) у лікарні для людей похилого віку своїй дружині Еллі (Роулендс), яка втратила пам'ять і розум від старості та хвороби Альцгеймера. Фільм є барвистим, але надзвичайно сентиментальним мелодрамою.

Режисер: Нік Кассаветіс

Актори: Рейчел МакАдамс, Тім Айві, Райан Гослінг


Якщо тільки...

ТОП-17 найкращих романтичних фільмів для спільного перегляду на День святого Валентина - фото 14

Фантастика, 2004

Ян (Пол Ніколлс), занурений у справи з головою, втрачає на увазі свою кохану Саманту (Дженніфер Лав Х'юїтт), що викликає у неї глибокий смуток. Тільки після того, як вона гине в автокатастрофі, чоловік розуміє свою втрату. Це історія про можливість пережити, можливо, найважливіший день у своєму житті.

Режисер: Гіл Джангер

Актори: Дженніфер Лав Х'юїтт, Пол Ніколлс



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини