Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Що подивитись: 5 серіалів та фільмів, якщо вам сподобалися "Бріджертони"
commentss НОВИНИ Всі новини

Що подивитись: 5 серіалів та фільмів, якщо вам сподобалися "Бріджертони"

Фільми та серіали схожі на серіал "Бріджертони"

23 червня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

Історична драма "Брідджертони", яка стала хітом на Netflix, знову повернулася на екрани. Серіал заснований на романах Джулії Квін, і його дія розгортається в Англії епохи Регентства під час сезону дебютанток, серед яких Дафна Бріджертон. Важливу роль у її становленні в суспільстві грають її сім'я, розпусний Саймон Бассетт і таємнича леді Уїслдаун, анонімний автор пліток, що формує та руйнує репутацію героїв.

Що подивитись: 5 серіалів та фільмів, якщо вам сподобалися "Бріджертони"

Якщо вам сподобався цей серіал і ви шукаєте ще одну драму в дусі "Бріджертонів", портал "Коментарі" зібрав для вас 5 фільмів та шоу, які порадують вас дотепністю, костюмами та атмосферою епохальної непристойності.


Фільм "Список містера Малкольма"

Що подивитись: 5 серіалів та фільмів, якщо вам сподобалися ”Бріджертони” - фото 2

Рік: 2022

Жанр: комедія, мелодрама, драма

"Список містера Малькольма" — комедійна історія про помсту проти титулованого містера Малькольма, чий суворий список вимог до майбутньої дружини виявляється недосяжним. Містер Малкольм — найзавидніший наречений в окрузі. Він живе в розкішному будинку, оточеному слугами, і має красу, вплив і харизму. Якось він вирішує, що настав час розлучитися з холостяцьким життям і знайти дружину. Однак Малкольм має безліч вимог до майбутньої дружини, і він складає цілий список цих критеріїв. Незабаром він знайомиться із чарівною Джулією, яка виявляє до нього інтерес. Але, на її подив, Малкольм нахабно заявляє, що вона відповідає його вимогам. Ображена Джулія вирішує помститися зарозумілому Малкольму.


Фільм "Велика"

Що подивитись: 5 серіалів та фільмів, якщо вам сподобалися ”Бріджертони” - фото 3

Рік: 2020

Жанр: історичний, біографічний, зарубіжний, драма

"Велика" — це художня біографічна драма про російську імператрицю Катерину. Ель Фаннінг виконує роль молодої Катерини, яка планує вбити свого чоловіка, Петра III, зіграного Ніколасом Холтом. Історична точність тут відходить на другий план, поступаючись місцем їдкого гумору, великої кількості алкоголю, сексу і вбивств, все це подано з неабиякою часткою сарказму.

Молода дочка німецького князя Софія Августа Фредеріка Ангальт-Цербстська виходить заміж за російського імператора Петра III і приймає православ'я. Однак незабаром вона розчаровується у своєму царському дружині як людині і як правителі.



Фільм "Марія-Антуанетта"

Що подивитись: 5 серіалів та фільмів, якщо вам сподобалися ”Бріджертони” - фото 4

Рік: 2006

Жанр: драма, екранізація

Фільм Софії Копполи про раннє життя французької королеви — це класика, яку варто переглянути. Кірстен Данст зображує наївну Марію-Антуанетту, яка виходить заміж за Дофіна, майбутнього короля Людовіка XVI, щоб зміцнити політичний союз. Незважаючи на труднощі з народженням спадкоємця, вона насолоджується розкішшю та увагою кавалерів.


Серіал "Куртизанки"

Що подивитись: 5 серіалів та фільмів, якщо вам сподобалися ”Бріджертони” - фото 5

Рік: 2017-2019

Жанр: драма, історичні

Маргарет Уеллс, власниця елітного будинку розпусти, у виконанні Саманти Мортон, намагається поліпшити життя своїх дочок у Лондоні кінця 1760-х років. Серіал досліджує боротьбу жінок за фінансову безпеку, що досягається через шлюб чи секс-роботу. Жінки, подібні до Уеллс, змушені протистояти євангелістам і політичним фанатикам, що загрожують їх становищу в суспільстві.

Серіал "Куртизанки" переносить глядача до Англії 18 століття, коли феміністичний рух ще не досяг цих земель. Для жінок того часу комфортне життя було можливе лише через шлюб із гідним чоловіком. З легалізацією проституції багато жінок знайшли новий спосіб заробітку, продаючи свої тіла. З'являлося дедалі більше громадських будинків, де жінки могли хоч якось заробляти.

Головна героїня, Маргарет, керує елітним борделем, який відвідують чиновники, підприємці, правоохоронці та інші заможні люди. Незважаючи на своє заняття, вона не відчуває радості від своєї роботи, але змушена займатися цим, щоб виплачувати борги та утримувати двох дочок. У серіалі "Куртизанки" видно, що Маргарет ставиться зі жалістю до кожної дівчини, яка працює у неї. Своїм дочкам вона не розкриває справжньої природи своєї діяльності.

Маргарет стикається з конкурентом на ім'я Кіглі, який успішно розвиває свій бордель. Незабаром її дочка Шарлотта також влаштовується працювати в бордель. Вона неймовірно красива і приваблює багатьох чоловіків, але ще не усвідомлює, чого це може призвести. Як же робити матері, коли їй доводиться ставити під загрозу майбутнє доньки заради виживання?


Серіал "Тюдори"

Що подивитись: 5 серіалів та фільмів, якщо вам сподобалися ”Бріджертони” - фото 6

Рік: 2007

Жанр: драма, мелодрама, історичні, військові

Ця чотирисезонна драма розповідає про життя оточення Генріха VIII. Страти його дружин, бажання мати спадкоємця чоловічої статі, невірність, секс та політичні інтриги перебувають у центрі сюжету історичного шоу.

Події серіалу "Тюдори" розгортаються в Англії початку 16 століття, коли країною правила династія Тюдорів. На троні був молодий і красивий король Генріх VIII, який амбітно прагнув стати найбільшим правителем для свого народу. Він брав активну участь у політичних зустрічах і вирішував державні справи. Крім проблем Англії, головним завданням для нього було народження спадкоємця, оскільки його законна дружина не могла народити сина. Генріх і Катерина мали дочку, але король відчайдушно бажав сина, тому почав шукати жінку, яка могла б подарувати йому спадкоємця престолу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини