Головна Новини Дозвілля фільми і серіали "Мені потрібна була його душа": на екрани вийшов художній фільм про Тараса Шевченка
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мені потрібна була його душа": на екрани вийшов художній фільм про Тараса Шевченка

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно

25 вересня 2020, 14:25
Поділіться публікацією:








Історична картина, яка називається "Тарас. Повернення", вийшла в прокат. У ній розповідається про три місяці заслання Тараса в Казахстан, передає видання glavcom.

"Мені потрібна була його душа": на екрани вийшов художній фільм про Тараса Шевченка

Вийшов художній фільм про Тараса Шевченка. Фото: glavcom

Поет, якого відправили на військову службу в російську царську армію, отримує сповіщення від друзів з Петербурга. У них повідомляється, що він отримав помилування від самого Олександра II. Проте, керівництво Новопетрівського форту не поспішає підписувати указ про звільнення поета. А як з'ясовується пізніше, до Тараса відправили таємного агента, щоб він будь-якими можливими способами залишив його на військовій службі.

Автором сценарію став український письменник і режисер Олександр Денисенко. Він написав сценарій до фільму ще у 2012 році, але зйомки стартували в 2016. Картина також отримала 50 відсотків фінансування з державного бюджету, отримавши перемогу в конкурсному відборі Держкіно.

"Тарас Шевченко у фільмі — не герой і не пророк. Тарас Григорович був інтелектуальною людиною, і мені потрібна була його душа. Я знайшов актора — це Борис Орлов, в очах якого є думка. Борис програє дуже багато речей в собі. Це видно. І мені таке кіно імпонує. Я проти українського плакатного кіно", — поділився Олександр Денисенко.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, український фільм "Атлантида" побореться за премію Американської кіноакадемії "Оскар".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини