Головна Новини Дозвілля фільми і серіали 15 серіалів Netflix, які варто подивитися кожному
commentss НОВИНИ Всі новини

15 серіалів Netflix, які варто подивитися кожному

Підбірка 15 незвичайних проектів Netflix, на які не шкода витратити час

29 грудня 2021, 14:27
Поділіться публікацією:

"Коментарі" з посиланням на видання Esquire розповідають про 15 найцікавіших серіалів від Netflix, які варто подивитися кожному.

15 серіалів Netflix, які варто подивитися кожному

Netflix - фото з відкритих джерел

"Корона" / The Crown


Цей серіал підходить лише для вдумливого перегляду й захоплює увагу глядачів з першої хвилини. У перших двох сезонах можна побачити, якими були ранні роки правління королеви Єлизавети II: як вона будувала розмови з Уїнстоном Черчіллем, боролася зі складностями в шлюбі, зустрічала в Букінгемському палаці родину Кеннеді та чимало іншого. У серіалі загалом три сезони, у яких також є історія життя Маргарет Тетчер та принцеси Діани.

"Мисливець за розумом" / Mindhunter


Серіал заснований на книжці Джона Дугласа, який колись був агентом ФБР і першим став створювати профілі злочинців, намагаючись завдяк цьому передбачити їхні дії. Серіал приділяє основну увагу саме розвиткові характерів персонажів, серед яких чимало найвідоміших серійних злочинців того часу. Серіал знятий на основі спілкування з психопатами-злочинцями.

"Дуже дивні справи" / Stranger Things

Сюжет неймовірно захопливий і достатньо атмосферно показує культуру 1980-х. Події відбуваються у місті Хоукінс, штат Індіана, де одного дня несподівано зникає хлопчик. Родина хлопчика та його друзі починають пошуки, під час яких ненароком розгадують дуже загадкову й похмуру історію, у якій залучені уряди кількох держав, містичні потвори й дівчинка з надзвичайними здібностями.

"Чорне дзеркало" / Black Mirror


Цей серіал вважається одним із найкращих науково-фантастичних серіалів, у якому продемонстровано дослідження сучасного суспільства і вплив технологій на людей. Сеіал повністю відображає на яскравих прикладах, за якими принципами зараз живе суспільство і що керує нашими рішеннями. Кожна людина в цьому серіалі може побачити своє відображення.

"Наркос"


Авторам серіалу вдалося дуже яскраво продемонструвати не лише життя найвідомішого у світі наркобарона Пабло Ескобара, а й відтворити атмосферу Колумбії 1970-80-х років, людські злидні, страх суспільства перед "кокаїновим королем". Автор серіалу уникнув висвітлення біографічних фактів і не зациклювався на особистості Ескобара, продемонструвавши у фільмі чимало крові, іспанської мови та культури тих часів.

"Майстер на всі руки" / Master of None

Серіал з ноткою гумору про те, як актор з Індії намагається побудувати кар'єру в Нью-Йорку і проводить час зі своїми друзями. Хоча в серіалі чимало гумору, автори все одно порушують серйозні теми, уникаючи моралізування й демонструючи їх на близькому всім побутовому рівні.

"Помаранчевий – хіт сезону" / Orange Is the New Black

Серіал демонструє життя в жіночій в'язниці. Розповідь будується за сюжетом автобіографічної книги Пайпер Керман. Серіал починається з того, що жінка опиняється за ґратами через необдумані вчинки своєї молодості, і вже в тюрмі заново відкривається для самої себе. У серіалі порушуються проблеми сексуальних, міжрасових і релігійних відносин.

"Кінь БоДжек" / BoJack Horseman

У серіалі показують світ, населений антропоморфними тваринами і людьми, і життя коня БоДжека — колишньої зірки відомого ситкому Horsin' Around. Головний герой переживає кризу середнього віку й намагається відчайдушно повернути собі колишню славу. Серіал наповнений гумором і злободенними жартами, однак водночас порушує такі злободенні теми, як наркоманія, алкоголізм і депресія. 

"Блиск" / GLOW

Серіал розповідає про жінок-рестлерів, які стали популярними в Америці в 1980-х. Netflix відродив цю історію, використавши відомі образи тих часів. Головна героїня серіалу — безробітна акторка Рут Уайлдер, яка змучена своїм життям і тому вирішує знятися в серіалі про жінок-рестлерів. У спробах підняти рейтинги шоу, учасниці заводять дружбу, кохання, переживають сварки й розлучаються.

"Картковий будиночок"

Амерканський політико-драматичний серіал розповідає про амбіційного американського чиновника Френка Андервуда, який в обмін на обіцянку зробити його Державним секретарем США допомагає Гаррету Уокеру стати президентом США, однак після виборів Андервуд залишається обманутим і не отримує бажаної посади. Серіал насичений несподіваними поворотами й чудовою акторською грою.

"Американський вандал" / American Vandal


Серіал підійде лише для тих, кого не лякає надмірна вульгарність і велика кількість нецензурної лексики. Серіал розповідає про жахливий акт вандалізму в американській школі, де хтось намалював непристойні малюнки на автомобілях на шкільній парковці. Учні розпочинають власне розслідування, намагаючись виправдати свого друга й знайти винного.

"Дорогі білі" / Dear White People

Серіал демонструє проблеми чотирьох чорношкірих студентів, із якими вони стикаються у своєму університеті, де всі переважно білі. Однак серіал висвітлює й більш глибокі проблеми, ніж расове питання. Серіал демонструє, як молоді люди в умовах постійних знущань намагаються знайти своє призначення.

"Вона ж Грейс" / Alias Grace


Серіал, заснований на реальних подіях, розповідає історію 16-річної служниці Грейс Маркс, яку емігрували з Ірландії через звинувачення у вбивстві свого роботодавця та його гувернантки. Дівчина відбуває довічне ув'язнення у невеликому містечку, проте з часом її через зразкову поведінку переводять служити в будинку голови тюрми. Врешті-решт дівчина настільки всіх зачаровує, що навіть отримує шанс на помилування.

"Кінець цього ***ного світу" / The End of the F***ing World

Серіал розповідає про проблемних британських підлітків. Хлопець впевнений, що він психопат, а дівчина переконала себе, що ненавидить всіх довкола. Разом їх звела цілковита байдужість до навколишнього світу, і намагаючись знайти хоч якийсь сенс в житті, підлітки вирушають назустріч пригодам.

"Озарк"

Серіал демонструє життя скромного бухгалтера, який одного дня подається в наркобізнес. Головний герой навіть опиняється на межі між життям і смертю, проте завдяки дивовижному спокою та самовладнанню знаходить вихід із ситуації. Врешті-решт чоловік змушений відмивати мільйони, захищаючи своє життя і життя своєї сім'ї.

Як повідомляли раніше "Коментарі", кінокритики не можуть вирішити: геніальний новий фільм з Леонардо ді Капріо чи все таки примітивний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини