Головна Новини Дозвілля фільми і серіали 7 цікавих фактів про фільм "Сам удома", які ви не знали
commentss НОВИНИ Всі новини

7 цікавих фактів про фільм "Сам удома", які ви не знали

Особливо популярний під час новорічних та різдвяних свят фільм "Сам удома" має кілька цікавих фактів, які можуть здивувати.

25 грудня 2023, 18:18
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Культовий фільм "Сам удома" вперше вийшов на екрани у далекому 1990 році і вже понад три десятиліття є одним з найкращих новорічних фільмів. Попри те, що майже кожен дивився цей фільм сотні разів, стрічка має кілька цікавих фактів, які можуть здивувати найпалкіших прихильників "Сам удома".

7 цікавих фактів про фільм "Сам удома", які ви не знали

Цікаві факти про фільм "Сам удома". Кадр з фільму

Портал "Коментарі" підготував добірку з цікавими фактами з фільму "Сам удома" які змусять вас цінувати цю культову стрічку ще сильніше.

7 цікавих фактів про фільм ”Сам удома”, які ви не знали - фото 2

Актор Кіран Калкін, який зіграв у фільмі "Сам удома", та "Сам удома 2" двоюрідного брата Кевіна Маккалістера – Фуллера, насправді є рідним та молодшим братом Маколея Калкіна. Зараз Кіран Калкін відомий за роллю у серіалі "Спадкоємці".

7 цікавих фактів про фільм ”Сам удома”, які ви не знали - фото 3

Сім'я, яка володіла будинком зі стрічки "Сам удома", жила в ньому під час зйомок фільму приблизно п'ять місяців. Тодішній власник будинку Джон Абендшієн розповів, що вони з сім'єю тільки переїхали до будинку і користувались кількома кімнатами в яких стояла плита для готування їжу. Однак вони практично не готували, адже їли їжу, яку привозила доставка для знімальної команди та акторів, що дуже сподобалось його 6-річній доньці.

Попри те, що ми бачимо багато кадрів у середині будинку, більшість з них були зняті у школі. Помічник продюсера Марк Редкліфф розповів, що спочатку вони уклали угоди лише на кілька офісних приміщень, а потім фактично "захопили" всю школу.

7 цікавих фактів про фільм ”Сам удома”, які ви не знали - фото 4

Павук, який повзає по обличчю злодія Марвін, був справжнім. Актор Деніел Стерн розповів, що закликав видалити "жала" з павука, однак знімальна група вказала, що це вб’є тварину. Зрештою Стерн погодився, щоб йому поклали живого павука на обличчя.

7 цікавих фактів про фільм ”Сам удома”, які ви не знали - фото 5

Канадський актор та комік Джон Кенді імпровізував більшість своїх сцен у фільмі "Сам удома". Актор пропрацював на знімальному майданчику один день (близько 20 годин), але виклався на повну. Як розповів режисер Кріс Коламбус Джон Кенді був ображений, адже за роль отримав лише 414 доларів.

7 цікавих фактів про фільм ”Сам удома”, які ви не знали - фото 6

У культовій сцені "Сам удома 2", Джо Пеші насправді отримав опіки голови. Актор розповів, що крім численних ударів, синців та загального болю через специфічний гумор у фільмі, він мав опіки на маківці.

7 цікавих фактів про фільм ”Сам удома”, які ви не знали - фото 7

У фільмі "Сам удома 3" одну з головних ролей грає голлівудська зірка Скарлетт Йоганссон. Акторка розповіда, що кілька років тому показала фільм своїй доньці і та не помітила власної матері. Скарлетт Йоганссон поставилась до цього з розумінням та вказала, що було дуже складно відгадати її 11-річну у цьому фільмі. Сьогодні акторка більш відома роллю Чорної вдови у Всесвіті Marvel.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 10 найпопулярніших фільмів, які шукали українці в Google.

Також "Коментарі" писали, що вчені назвали найстрашніші фільми в історії кіно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини