Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Колишній "Доктор Хто" гратиме російського шпигуна Олександра Литвиненка у телесеріалі
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній "Доктор Хто" гратиме російського шпигуна Олександра Литвиненка у телесеріалі

Подробиці злочину КДБ та ФСБ буде показано у британському телесеріалі

30 вересня 2021, 15:59
Поділіться публікацією:

Британці знімають телесеріал про російського шпигуна, якого гратиме Девід Теннант "Доктор Хто", повідомляє The Daily Mirror.

Колишній "Доктор Хто" гратиме російського шпигуна Олександра Литвиненка у телесеріалі

Девід Теннант (David Tennant) - фото Вікіпедії

Фільм-розслідування вийде на телеканалі ITV і матиме чотири частини. Крім Девіда Теннанта запрошено ще одну зірку — Маргариту Левієву, акторку російського походження, відому за ролю у серіалі "Чорний список". Вона гратиме Марину, дружину Литвиненка. Сюжет фільму присвячений Олександру Литвиненку, якого отруїли полонієм 15 років тому. Стрічка грунтується на 10-річному розслідуванні Скотленд-Ярду, розповідях британських слідчих, спогадах Марини та інших членів родини.

Олександр Литвиненко — росіянин, колишній офіцер КДБ та ФСБ Росії. Восени 2006 року його госпіталізували у лондонську лікарню і дуже довго з'ясовували причину хвороби. Врешті у листопаді він помер. Перед смертю постраждалий розповів двом поліцейським офіцерам, що його отруїли за особистим наказом Путіна. Слідство тривало десятиліття! Після ретельного збирання доказів було доведено, що отруйна речовина, яка знищила російського кадебіста, — це радіоактивний полоній-210. Суд встановив, що злочин організовано завдяки Андрію Луговому, офіцеру КДБ, який згодом став депутатом Держдуми Росії.

Перебіг розслідування втілено у сценарії, написаному Джорджем Кей, сценаристом серіалів "Люпен", "Злочинці: Великобританія", "Вбиваючи Єву" та ін. Джордж вражений історією Олександра Литвиненка і назвав його "живим свідком свого вбивства", адже він останні години свого життя і останні сили віддав для того, щоб викрити злочин КДБ у Великобританії. 

Портал "Коментарі" інформував своїх читачів про отруєння Литвиненка у Лондоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини