Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Фанати фільмів жахів морально стійкіші до страху перед COVID-19, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Фанати фільмів жахів морально стійкіші до страху перед COVID-19, - дослідження

Дослідження показали, що фільми жахів формують стійкість перед страхами, в тому числі й перед страхом COVID-19

27 жовтня 2020, 19:00
Поділіться публікацією:

Нещодавно науковий журнал ScienceDirect опублікував дослідження, результати якого доводять, що люди, які дивляться фільми жахів, більш стійкі перед страхом пандемії. Дослідженням цього питання займалися науковці американських і данських університетів.

Фанати фільмів жахів морально стійкіші до страху перед COVID-19, - дослідження

Фото: Focus

Дослідження проводилося на початку пандемії, коли у багатьох людей виникала паніка та невпевненість у завтрашньому дні.

Науковці зібрали добровольців та поставили їм кілька питань. Серед запитань: наскільки вони люблять фільми жахів, чи бояться пандемії, що від неї очікують, чи почувають себе пригнічено та чи зможуть спокійно пережити цей тяжкий період.

Результати опитування показали, що фанати хорору абсолютно спокійно ставляться, до стресової ситуації, яка виникла у світі.

Вияснилося, що фанати страшних фільмів морально підготовлені до пандемії, а фанати фільмів про кінець світу та зомбі навіть готові до рішучих дій та боротьби.

Дослідники припустили, що така стійкість пояснюється тим, що в людей, які стикались з вигаданими проблемами, в голові відклалося розв'язання цих проблем та їх приблизний сценарій. Іншими словами — попереджений значить озброєний.

Окрім того, дослідники помітили, що глядачі, які полюбляють хорор, одні з перших після оголошення коронавірусу серйозною загрозою для людства, подивилися кінострічки про пандемію.

Вчені дійшли до висновку, що моделюючи ситуацію, людина автоматично зменшує свою необізнаність і менше боїться. Таким чином в її голові залишиться план, по якому вона діятиме в тій чи іншій складній ситуації.

Рекомендуємо також почитати підбірку культових фільмів на Хелловін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини