Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Два найкасовіших фільми-комедії в історії кіно були зняті жінками
commentss НОВИНИ Всі новини

Два найкасовіших фільми-комедії в історії кіно були зняті жінками

Ці фільми були зняти режисерами жінками. Вони змогли не тільки розсмішити людей, а й стати найкасовішими комедіями в історії кіно.

9 листопада 2023, 09:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найкасовіша комедія в історії кіно вийшла у 2023 році та зібрала майже 1,5 млрд доларів у кінопрокаті. Цим фільмом виявився "Барбі" режисерки Ґрети Ґервіґ. Однак і другу за найбільшими касовими зборами комедію також зняла жінка.

Два найкасовіших фільми-комедії в історії кіно були зняті жінками

Режисерка Ґрета Ґервіґ. Фото з відкритих джерел

Серед режисерів у кіно переважно домінують чоловіки. Всі ми знайомі з такими геніями кіно як Стівен Спілберг, Рідлі Скотт, Квентін Тарантіно чи Мартін Скорсезе. Однак практично невідомі жінки-режисери. Проте дарма, адже саме вони зняли найкасовіші комедії в історії кіно.

Привіт, мамо

  • Режисерка: Цзя Лін
  • Актори: Цзя Лін, Шен Тенг, Чень Хе, Чжан Сяофей
  • Касові збори: 848 млн доларів

Два найкасовіших фільми-комедії в історії кіно були зняті жінками - фото 2

"Привіт, мамо" — це китайська комедія 2021 року, яка зібрала у кінопрокаті 848 млн доларів, що дозволило їй до виходу фільму "Барбі" очолювати рейтинг найкасовіших комедій. 

Фільм починається з трагічного випадку, коли мати головної героїні Цзя Сяолін гине в автомобільній катастрофі у 2001 році. Однак, дивним чином Цзя Сяолін опиняється у 1981 році та знаходить свою матір. Вона відчуває, що була поганою донькою, тому робить усе можливе, щоб її мати була щаслива, зокрема шукає для неї хлопця, який подарує їй краще життя, чоловіка та доньку, ніж вона мала.

Барбі 

  • Режисерка: Ґрета Ґервіґ
  • Актори: Марґо Роббі, Раян Ґослінґ
  • Касові збори: 1,434 млрд доларів

Два найкасовіших фільми-комедії в історії кіно були зняті жінками - фото 3

Фільм "Барбі" став справжнім хітом та поп-культурним явищем у 2023 році. Фільм є найкасовішою комедією в історії кіно, зібравши 1,4 млрд доларів. Крім того, це перша комедія, яка змогла отримати касові збори понад мільярд доларів.  

Фільм розповідає історію стереотипною ляльки Барбі, яка живе у Барбіленді – утопічному матріархальному світі, де усі жінки самодостатні та успішні. Під час чергової вечірки до Барбі приходить нетипова ідея про смерть. Це її бентежить і вона відправляється у справжній світ, де її чекає патріархальна реальність.

Ґрета Ґервіґ фільмом "Барбі" привернула увагу всього світу до себе, однак режисерка також відома іншими своїми фільмами "Леді-Птаха" та "Маленькі жінки" за які отримала номінації на Оскар та Золотий глобус.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені назвали найстрашніші фільми в історії кіно.

Також "Коментарі" писали про найсексуальнішого чоловіка 2023 року. Ним став відомий американський актор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини