Головна Новини Дозвілля фільми і серіали BBC Culture обрав найкращі фільми року: рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

BBC Culture обрав найкращі фільми року: рейтинг

Штучний інтелект, черниці та політичні трилери: найкращі фільми 2024

3 червня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:








Оглядачі BBC Culture оголосили свій вибір найкращих фільмів року, серед яких "Повстання Штатів", моторошний хорор про черницю та епатажний кримінальний трилер з Крістен Стюарт. Підбірка фільмів вражає різноманіттям жанрів та глибокими сюжетами, що здатні зацікавити найвибагливішого глядача.

BBC Culture обрав найкращі фільми року: рейтинг

Оглядачі BBC назвали топ фільми 2024: гучні прем'єри

"Звір" (The Beast): біль та штучний інтелект

Дія фільму розгортається у суворому 2044 році, коли людство знаходить спосіб позбутися непотрібних емоцій за допомогою штучного інтелекту. Головна героїня Габріель (Леа Сейду) вирішує пройти процедуру очищення ДНК від минулих життів. Вона починає подорож у свої минулі життя, кожне з яких переплітається з історією загадкового Луї (Джордж Маккей). "Звір" — це запаморочлива історія, сповнена несподіваних поворотів і емоційних випробувань.


"Проклята діва" (Immaculate): горор про черницю

Горор "Проклята діва" розповідає про молоду американку Сесілію, яку переводять до італійського монастиря. Виконуючи обітницю цнотливості, Сесілія несподівано дізнається про свою вагітність. Фільм обіцяє містичні події, доведені до приголомшливих крайнощів.


"Повстання Штатів" (Civil War): політичний трилер

Цей фільм сценариста і режисера Алекса Гарленда став одним із найбільш суперечливих фільмів року. Події розгортаються у недалекому майбутньому, де США втратили свою єдність, а Каліфорнія і Техас відокремились, утворивши "Західний альянс". Група журналістів (Кірстен Данст, Вагнер Моура та Кейлі Спейні) прямує до Вашингтона, щоб взяти інтерв'ю у президента (Нік Офферман), намагаючись випередити повстанців.


"Любов, брехня та кровопролиття" (Love Lies Bleeding): кримінальний трилер

Цей фільм розповідає про менеджерку тренажерного залу Лу (Крістен Стюарт), яка тягне жалюгідне існування у Техасі. Її життя змінюється після знайомства з бодибілдеркою Джекі (Кеті О'Брайан), яка мріє перемогти на головному чемпіонаті країни з культуризму. Фільм сповнений фатальної пристрасті й романтичного бунту.


"Химера" (La Chimera): магічний реалізм

Фільм Аліси Рорвахер "Химера" поєднує текстурований реалізм і ілюзії. Події розгортаються у Тоскані 1980-х років, де археолог Артур (Джош О'Коннор) співпрацює з місцевими шукачами скарбів, але насправді його більше цікавить можливість зустріти померлу кохану Беніаміну.


"Мрії робота" (Robot Dreams): анімація

Цей мультфільм іспанського режисера Пабло Берхера розповідає про песика, який знаходить друга у вигляді робота. Яскрава анімація практично без діалогів зачаровує глядача історією дружби і самотності.


"Я — капітан" (Io Capitano): драматична історія

Цей фільм Маттео Гарроне отримав приз за найкращу режисуру на Венеціанському кінофестивалі. Він розповідає історію 16-річного сенегальця Сейду, який вирушає у небезпечну подорож до Італії, сповнену жахів і поневірянь.


"Ідеальні дні" (Perfect Days): поетична драма

Фільм Віма Вендерса розповідає про життя прибиральника громадських туалетів у Токіо. Кожен день Хіраями схожий на попередній, але він знаходить поезію в звичайних речах. Ця робота отримала приз за найкращу чоловічу роль на Каннському фестивалі і претендує на "Оскар".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини