Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Аукціон у США: двері з "Титаніка" продані за вражаючу суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Аукціон у США: двері з "Титаніка" продані за вражаючу суму

Двері з фільму про затонулий лайнер продали за $718 750

26 березня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

В історії кінематографа є предмети, які набули майже міфічного статусу. Один з таких — двері з культової сцени фільму "Титанік", режисера Джеймса Кемерона. Нещодавно цей артефакт знайшов свого нового власника на аукціоні Heritage Auctions у Сполучених Штатах. Двері були продані за вражаючу суму в $718 750.

Аукціон у США: двері з "Титаніка" продані за вражаючу суму

Аукціон у США: двері з "Титаніка" продані за $718 750

У фінальних моментах "Титаніка", персонаж Кейт Вінслет, Роуз Дьюїтт Б'юкейтер, виживає, опинившись на цих самісіньких дверях після того, як лайнер пішов на дно. Ця сцена породила одну з найзапекліших дебатів у фанатській спільноті: чи міг Джек Доусон, герой Леонардо Ді Капріо, вижити, розділивши з Роуз місце на дверях, замість того щоб замерзнути в льодовій воді?

Дебати набули настільки великого розголосу, що навіть Джеймс Кемерон, режисер фільму, взяв у них участь. Він захищав рішення залишити Джека у воді, аргументуючи це необхідністю підкреслити жертовність його характеру.

Не лише двері з "Титаніка" знайшли своїх покупців на аукціоні. Одяг, у якому Кейт Вінслет з'являлася у більшості сцен фільму, було продано за $125 тисяч. 

Крім того, в Британії, на аукціоні Henry Aldridge&Son у Вілтширі, була продана карта вечірнього меню затонулого лайнера "Титанік", що є ще одним свідченням невгасимого інтересу до всього, що пов’язане з історією цього корабля-легенди.

Зазначимо, що історія надихає на створення неймовірних проектів, що відтворюють минуле з вишуканістю та точністю. Один із таких амбіційних проектів — відновлення круїзного лайнера "Титанік", який стане реальністю завдяки ініціативі австралійського мільярдера Клайва Палмера. Запланований до запуску у 2027 році, новий "Титанік" обіцяє стати символом розкоші та історичної автентичності, відтворюючи атмосферу його знаменитого попередника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини