Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Якщо не хочете, щоб ваша кухня перетворилася на розсадник бактерій, регулярно прибирайте та особливу увагу звертайте на місця та предмети, де можуть накопичуватися шкідливі мікроорганізми.
Небезпечні предмети на кухні (фото з відкритих джерел)
Фахівці кажуть, що бактерії люблять жити на обробній дошці, тому що цей кухонний предмет люди дуже рідко змінюють, не замислюючись про те, що на ньому накопичується багато бруду, але його не видно неозброєним оком. Обробна дошка часто буває вологою, на ній від ножа можуть залишатися порізи, бруд і залишки їжі в них забиваються і їх досить важко позбутися.
Вчені з Шанхаю в ході дослідження дізналися, що на 40% обробних дошках, зібраних із кухонь 300 домогосподарств, виявили кишкову паличку.
А ще фахівці порекомендували під час прибирання звертати увагу на побутові кондиціонери, тому що в їхніх радіаторах було у 60 разів більше бактерій, ніж у туалетах, та у 10 разів більше, ніж у ганчірках, якими миють підлогу.
Також до списку "найбрудніших місць" на кухні входить раковина, підставка для ножів, відкривачка та губка для миття посуду.
Нагадаємо, що фахівці визначили предмет на робочому столі, на якому найбільше виявлено бактерій. Багато хто вже здогадався, що йдеться про комп'ютерну мишку. Тому краще мати при собі антибактеріальні серветки для щоденного користування, якими й обробляти свою мишу.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Центрі громадського здоров'я України назвали перелік найбрудніших предметів, до яких щодня торкаються люди. Серед них виявилися телефон та дверні ручки.
Читайте також, яке місце у квартирі визнано найбруднішим.
Новини