Головна Новини Дозвілля дизайн та інтер'єр Які предмети на кухні є "місцями збирання бактерій"
commentss НОВИНИ Всі новини

Які предмети на кухні є "місцями збирання бактерій"

Експерти назвали найнебезпечніші місця на кухні, на які при збиранні потрібно звертати особливу увагу, бо вони є "місцями збирання бактерій"

25 січня 2022, 15:50
Поділіться публікацією:

Якщо не хочете, щоб ваша кухня перетворилася на розсадник бактерій, регулярно прибирайте та особливу увагу звертайте на місця та предмети, де можуть накопичуватися шкідливі мікроорганізми.

Які предмети на кухні є "місцями збирання бактерій"

Небезпечні предмети на кухні (фото з відкритих джерел)

Фахівці кажуть, що бактерії люблять жити на обробній дошці, тому що цей кухонний предмет люди дуже рідко змінюють, не замислюючись про те, що на ньому накопичується багато бруду, але його не видно неозброєним оком. Обробна дошка часто буває вологою, на ній від ножа можуть залишатися порізи, бруд і залишки їжі в них забиваються і їх досить важко позбутися.

Вчені з Шанхаю в ході дослідження дізналися, що на 40% обробних дошках, зібраних із кухонь 300 домогосподарств, виявили кишкову паличку.

А ще фахівці порекомендували під час прибирання звертати увагу на побутові кондиціонери, тому що в їхніх радіаторах було у 60 разів більше бактерій, ніж у туалетах, та у 10 разів більше, ніж у ганчірках, якими миють підлогу.

Також до списку "найбрудніших місць" на кухні входить раковина, підставка для ножів, відкривачка та губка для миття посуду.

Нагадаємо, що фахівці визначили предмет на робочому столі, на якому найбільше виявлено бактерій. Багато хто вже здогадався, що йдеться про комп'ютерну мишку. Тому краще мати при собі антибактеріальні серветки для щоденного користування, якими й обробляти свою мишу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Центрі громадського здоров'я України назвали перелік найбрудніших предметів, до яких щодня торкаються люди. Серед них виявилися телефон та дверні ручки.

Читайте також, яке місце у квартирі визнано найбруднішим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини