Головна Новини Дозвілля діти Знайомство дитини з новонародженим братом або сестрою
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайомство дитини з новонародженим братом або сестрою

Навіть якщо дитина була в захваті від думки про роль старшого брата або сестри до народження малюка, вона може передумати, як тільки ви повернетеся разом додому з пологового будинку

5 січня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:


Знайомство дитини з новонародженим братом або сестрою

Фото: efimovdz.ru

Поведінка дитини буде залежати частково від її темпераменту. Діти, які є більш самодостатніми, зможуть легше адаптуватися. Дуже чутливі діти, які потребують більшої кількості часу для адаптації, будуть довше перебудовуватися у зв'язку зі змінами.

Що можна зробити, щоб допомогти дитині прийняти свого нового брата або сестру?

Дайте дитині спеціальні завдання. Коли ви купаєте малюка, ваша п'ятирічна дитина може допомогти вам злити воду, поки ви надійно утримуєте дитину. Старші діти можуть насолоджуватися качанням малюка, читанням та співом, або годуванням з пляшечки. У дітей часто є природний талант до розваг — спів, танці або просто гримаси, а малюк — вдячна аудиторія. Мало того, що ваша дитина буде звертати на себе увагу, вона, швидше за все, буде пишатися тим, що малюк посміхається у відповідь на її дії.

Читайте дитині історії про її нову роль. Читання оповідань може допомогти дитині пристосуватися до її нової ролі в родині. Книги, в яких йдеться про невдоволення дітей у зв'язку з появою маленького брата або сестри, допоможуть дитині зрозуміти, що її почуття природні. Історії, в яких йдеться про гордість і нові можливості ролі старшої дитини, покажуть позитивні зразки для наслідування.

Нехай дитина розповість історію. Допоможіть дитині зробити просту книжку про неї та її нового брата, склавши кілька аркушів паперу і прошивши краї, або ви можете використовувати простий фотоальбом. Дитина може бути зацікавлена в пошуку потрібних картинок, розміщенні їх у книзі та написанні власної історії.

Відчувати цілий спектр різних почуттів щодо нової ролі в родині — абсолютно нормально для дитини будь-якого віку. Постарайтеся визнати почуття своєї старшої дитини: "Здається, ти зараз відчуваєш смуток. Хочеш розповісти мені про це?" або "Невже тебе розчаровує те, що іноді я прошу тебе допомогти мені з малюком?" Дитині потрібно, щоб ви витратили деякий час на те, щоб вислухати її.

Проводьте деякий час кожен день тільки з вашою старшою дитиною, навіть якщо це всього лише кілька хвилин малювання або читання. У ці хвилини дитина відчуває себе особливою, а також нагадує їй, що ви все ще її улюблена мама.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини