Головна Новини Дозвілля діти Як сформувати правильну поставу у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Як сформувати правильну поставу у дітей

Формуючи правильну гарну поставу у дітей, важливо пам'ятати кілька правил про те, як вибрати рюкзак для першокласника і в якому положенні необхідно навчити дитину сидіти за столом і партою

6 січня 2021, 15:56 comments1090
Поділіться публікацією:

Приємно дивитися на дітей, що мають правильну гарну поставу. Але вона важлива не тільки в естетичному відношенні. Правильна постава необхідна для нормальної роботи і розвитку внутрішніх органів: легенів, серця, травного апарату.

Як сформувати правильну поставу у дітей

Діти сидять за партою. Фото: bessarabiainform

Правильну поставу треба розвивати у дитини з раннього віку. Для того, щоб у дитини не було одне плече вище іншого, привчите її носити рюкзак на двох плечах, або по черзі то на одному плечі, то на іншому. Це стосується і пакета зі змінним взуттям, який дитина несе в руці. Домовтеся, що по дорозі в школу вона буде нести пакет в правій руці, а на зворотному шляху — у лівій. Особливо важлива ця звичка для учнів середньої школи, які носять з собою вельми важкі рюкзаки.

Правильний вибір рюкзака

Учням початкової школи краще мати портфель-ранець, який носять за спиною. Рюкзак важливо носити правильно. Перш за все, треба подбати про те, щоб ремені ранця були однакової довжини. Якщо один ремінь буде коротше іншого, може наступити викривлення хребта. Довжина ременів повинна бути такою, щоб рюкзак упирався в лопатки.

Правильна поза за столом

Учневі треба придбати звичку дотримуватися правильної пози не тільки під час ходьби, але і під час занять у школі за партою і вдома за столом. Семирічна дитина ще не знає, як правильно сидіти під час письма або читання. При правильній позі дитина торкається попереком на спинку стільця, ноги зігнуті під прямим або злегка тупим кутом і мають опору; лікті розташовані на столі й на 2-3 сантиметри звисають з нього. Плечі перебувають на одному рівні. Стілець, на якому сидить учень, повинен бути присунений близько до столу, так щоб край столу заходив за сидіння. При цьому, однак, треба стежити за тим, щоб стілець не був занадто близько наближений до столу, оскільки це буде ущільнювати грудну клітину і може викликати порушення дихання і кровообігу.

Слідкуйте за тим, щоб учень не нахилявся занадто низько над зошитом або книгою. Лікарі вважають, що найбільш сприятлива відстань від очей до книги або зошита має бути 35-40 сантиметрів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що з нового року в українських школах почнуться великі зміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини