Головна Новини Дозвілля діти Як реагувати на дитячу закоханість - думка психолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Як реагувати на дитячу закоханість - думка психолога

Поради та рекомендації експертів допоможуть вашим дітям розвинути здорові відносини, а вам адекватно на них реагувати

8 лютого 2021, 18:12
Поділіться публікацією:

Кілька порад про те, як правильно формувати у дитини навички здорових відносин, щоб вона не відчувала проблем в своїх майбутніх відносинах.

Як реагувати на дитячу закоханість - думка психолога

Дитяча закоханість. Фото: 1zoom.me

Не кажіть "Ой, це так мило"

Коли батьки бачать маленьких діток, що тримаються за руки, сказати щось не те — перша реакція дорослого. Але коли мама каже, наприклад: "Подивіться, яка милота", вона перетворює дитячу гендерну дружбу в смішну ситуацію. Діти не будуть думати ні про що, граючи з дитиною протилежної статі, поки не почують, як ви говорите: "Це так мило, що моя дочка грає з хлопчиком".

Приділяйте особливу увагу розвитку, а не віку

Якщо ви зосереджені на тому, що ваш 4-річний син закоханий у свою подругу, ви можете пропустити важливі деталі, наприклад, як він взаємодіє з іншими дітьми, хто його друзі, його стиль навчання і т.д.

Говоріть з дитиною про здорові відносини 

Багато людей відчули мінімум одну незграбну розмову про секс зі своїми батьками в дитинстві. Але тепер ми знаємо, що непогано починати говорити про взаємовідносини та сексуальність як можна раніше та частіше.

Підбирайте слова

Відмовтеся від образ, а замість цього допоможіть своїй дитині побачити представників протилежної статі як цінних людей, а не як об'єкти жартів.

Станьте гостинною мамою

Якщо ви на ранньому етапі перетворите свій будинок у місце для дружніх зустрічей вашої дитини з однолітками (як хлопчиками, так і дівчатками), ви зможете краще стежити за тим, що відбувається, і заохочувати групову соціальну діяльність.

Покажіть правильний приклад

Моделювання поведінки батьків є ключовим компонентом у розвитку дитини.

"Для дітей також важливо бачити, як мама і тато демонструють свою любов і прихильність один до одного. Відносини наших батьків — це наш власний тренувальний плацдарм, — пояснює дитячий психолог Анастасія Бірюкова, — діти, які ростуть у сім'ї, де батьки не виявляють прихильності один до одного перед ними, можуть розвинути такі ж проблеми у своїх майбутніх відносинах".

Раніше "Коментарі" публікували три важливих факти на користь вакцинації від вітрянки .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини