Головна Новини Дозвілля діти Вчені з'ясували, що ігри в лісах і парках підвищують імунітет дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, що ігри в лісах і парках підвищують імунітет дитини

Фахівці змінили звичайні дитячі майданчики з гравієм, додавши туди зелень і грунт - і результат не змусив себе довго чекати

16 жовтня 2020, 20:13
Поділіться публікацією:

Фінські фахівці встановили цікаву закономірність: прогулянка в парках і лісах позитивно впливає на імунітет дитини. Про це пише видання segodnya.

Вчені з'ясували, що ігри в лісах і парках підвищують імунітет дитини

Ігри в лісах і парках підвищують імунітет дитини. Фото: Фото: pixabay

Так, дослідники провели цікавий експеримент: замінили гравій на дитячих майданчиках на зелень і грунт. І результат виявився вельми позитивним: вже через місяць вони побачили, що у дітей підвищився імунітет і знизився ризик захворювань.

Один з авторів даного дослідження Акі Сінкконен розповідає, що діти, які проводили багато часу біля зелених насаджень, мали більш різноманітну мікрофлору шкіри і кишечника.

Перед початком дослідження експерти змінили майданчики в 4 дитячих садах Фінляндії, додавши туди траву, невеликі чагарники, мохи, ящики для рослин і природну лісову підстилку.

Експеримент тривав протягом 28 днів, в якому діти від 3 до 5 років гуляли півтори години в день на нових дитячих майданчиках. Всього взяло участь 75 малюків з 10 садків. Фахівці взяли у них мазки з шкіри на наявність мікроорганізмів перед початком, і після закінчення роботи. Результати показали, що якщо кожен день грати в лісах або парках, то це значно зміцнить імунітет дитини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які діти найчастіше страждають на астму та алергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини