Головна Новини Дозвілля діти Вчені спростували вплив ваги жінки під час вагітності на дитину
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені спростували вплив ваги жінки під час вагітності на дитину

Дослідження, опубліковане в журналі BMC Medicine, показало, що діти з високим ІМТ частіше страждають на надмірну вагу

9 лютого 2022, 06:30
Поділіться публікацією:

Згідно з новим дослідженням індекс маси тіла вагітної жінки має менший вплив на ІМТ її дитини, ніж вважалося раніше. Про це повідомляє CNN із посиланням на BMC Medicine. Дослідження, опубліковане в журналі BMC Medicine, показало, що діти з високим ІМТ частіше страждають на надмірну вагу або ожиріння через фактори навколишнього середовища, а не через вагу матері протягом вагітності.

Вчені спростували вплив ваги жінки під час вагітності на дитину

Дівчина (фото з відкритих джерел)

Автор дослідження Том Бонд, старший науковий співробітник Брістольського університету та запрошений дослідник Імперського коледжу Лондона зазначив, що факторами довкілля вважається все, що змушує дітей їсти більше і менше займатися спортом. Наприклад, середовище та спосіб життя дитини, проживання поблизу великої кількості ресторанів швидкого харчування або далеко від великих зелених відкритих територій можуть вплинути на ІМТ. Вчені використали дані, зібрані в дослідженнях "Діти 90-х років" та "Народжені в Бредфорді", щоб проаналізувати ІМТ учасників при народженні, в один рік і чотири роки.

"Діти 90-х" — це довгострокова дослідницька група, що складається з 14 000 вагітних жінок, набраних на початку 1990-х років. Born in Bradford — дослідницька програма, яка аналізує дані про стан здоров'я понад 30 000 людей у Бредфорді у Великій Британії.

Нагадаємо, у Китаї заборонять жінкам переривати вагітність без відповідних медичних показань. Таким чином, сподіваються підвищити рівень народжуваності в країні, де відбувається старіння нації. Уряд планує взятися за статеве виховання населення. Китайцям запропонують послуги із планування сім'ї. Повідомляється, що завдяки таким заходам має зменшитись кількість абортів, коли жінки переривають вагітність, бо не хочуть дитину або вважають, що не зможуть її виховати.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини