Головна Новини Дозвілля діти Удар електричним струмом
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар електричним струмом

Залежно від сили і типу струму, а також того, як довго дитина піддається впливу струму, електричний струм може викликати секундний удар, опік або серйозну травму. Електричний шок може бути дуже незначним і не викликати будь-яких тривалої шкоди. Однак досить сильна напруга струму може увійти в тіло дитини, пошкодивши тканини організму

8 грудня 2020, 16:18 comments1048
Поділіться публікацією:


Удар електричним струмом

Фото: nipiteng

Якщо дитина отримала електричний удар, у неї можуть виникнути опіки шкіри, оніміння або поколювання кінцівок, м'язові скорочення, біль або слабкість, головний біль або порушення слуху.

Що робити, якщо дитину вдарило струмом?

Якщо ви спостерігаєте удар електрикою, вимкніть джерело електрики, якщо можете — від'єднайте шнур живлення, вимкніть автоматичні вимикачі або вийміть запобіжник з блоку. Не торкайтеся до дитини голими руками, поки вона знаходиться у контакті з електричним струмом. Щоб прибрати дитину від дії струму, наприклад, від'єднати її руку від проводу, використовуйте неметалевий об'єкт, який не проводить електрику, наприклад, дерев'яну мітлу або згорнутий журнал.

Коли дитина більше не контактує з електричним струмом, перевірте її дихання. Якщо вона не дихає, попросіть кого-небудь подзвонити у швидку допомогу, поки ви робите штучне дихання. Якщо ви наодинці зі своєю дитиною, робіть їй штучне дихання протягом двох хвилин, потім зателефонуйте у швидку допомогу.

Якщо дихання вашої дитини нормальне, перевірте її колір шкіри. Викликайте швидку допомогу, якщо дитина виглядає блідою.

Якщо у вашої дитини є опік від впливу електричного струму, не використовуйте лід, мазь та інші засоби — негайно відведіть свою дитину у відділення невідкладної допомоги. Лікар обробить опік дитини, а також перевірить внутрішні пошкодження, які вам важко виявити.

Для немовлят найпоширенішими причинами удару електричним струмом є:

·          кусання або жування електричних шнурів;

·          сування металевих предметів в розетки або притискання тілом до розетки;

·          гра з електричними шнурами та підсвіткою (наприклад, на новорічній ялинці).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини