Головна Новини Дозвілля діти Суперництво між дітьми: чому відбувається і що робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Суперництво між дітьми: чому відбувається і що робити

Суддівство суперництва між братами і сестрами - не для людей зі слабкими нервами. Але з деякою теоретичною підготовкою та великим розумінням ви можете звести до мінімуму головні болі і зробити життя в своєму будинку більш гармонійним.

9 грудня 2020, 17:19
Поділіться публікацією:


Суперництво між дітьми: чому відбувається і що робити

Фото: shkolazhizni

Як батькам, вам, ймовірно, не чужі суперництва між вашими дітьми. У міру того як їх особистості та інтереси стають більш визначеними, а їх тіла стають сильнішими, діти можуть почати нові і більш інтенсивні сутички. Правда полягає в тому, що деякі брати і сестри сперечаються все своє життя, тому прийміть той факт, що певний рівень фонового шуму неминучий. З іншого боку, настав час навчити ваших дітей шанобливо ставитися один до одного і вирішувати свої конфлікти мирним шляхом.

Заохочуйте дітей самостійно вирішувати конфлікти

Визнайте їх суперечку словами: "Ви обидва маєте рацію", а потім вислухайте кожну точку зору дискусії і запропонуйте кілька варіантів вирішення спору. Скажіть своїм дітям, що ви розумієте їх дилему і впевнені, що вони можуть придумати рішення, а потім відпустити ситуацію. Можливо, вам буде потрібно додаткова нарада, щоб навчити дітей шукати рішення проблем мирним шляхом.

Намагайтеся не заохочувати конкуренцію

Якщо хочете поставити когось у приклад малюкам, або порівняти — об'єктом порівняння обирайте себе або чоловіка.

Батьківська строгість не завжди доречна

Ви не повинні узгоджувати кожну їхню дискусію. Кожна мати повинна розуміти, що діти можуть мати негативне ставлення один до одного, тому вона зобов'язана навчити їх правильно висловлювати свої почуття і направляти їх у потрібному напрямку.

Батьки повинні бути не суддями, а уважними слухачами. Іноді, в разі виникнення спору досить вислухати обидві сторони і прийняти їх невдоволення і гнів по відношенню один до одного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини