Головна Новини Дозвілля діти Шкільні знущання - гостра проблема сучасності: як допомогти дітям
commentss НОВИНИ Всі новини

Шкільні знущання - гостра проблема сучасності: як допомогти дітям

Якщо ваша дитина піддається знущанням, як ви можете допомогти їй справитися з ситуацією

29 січня 2021, 15:21
Поділіться публікацією:

Для того щоб запобігти довгострокові наслідки знущань, дослідження підкреслює важливість раннього втручання.

Шкільні знущання - гостра проблема сучасності: як допомогти дітям

Шкільні знущання. Фото: dszn.ru

Як визначити, чи знущаються над вашою дитиною? Багато дітей не говорять своїм батькам, коли це відбувається з ними, тому стежте за можливими попереджувальними знаками, такими як незрозумілі порізи, подряпини або удари, відсутність або пошкодження одягу, часті скарги на головний біль та біль у животі. Діти можуть уникати суспільства інших дітей, стають вередливими, або показують зміну апетиту. Дівчата частіше, ніж хлопчики відчувають соціальне відчуження, невербальне або емоційне залякування.

Навчіть дітей завжди поважати інших

Сильне почуття власної гідності в поєднанні з повагою по відношенню до інших людей може допомогти вашій дитині уникнути і запобігти знущання. Допоможіть своїй дитині побудувати цю сильну комбінацію за допомогою гри "Я той, хто ...". Ви і ваша дитина по черзі завершуєте речення, зосередивши увагу на особистісних рисах і перевагах: "Я той, хто любить музику" або "Я той, хто піклується про свою маленьку сестричку". Ця гра вчить дітей цінувати свої унікальні риси і будує впевненість у собі і позитивне ставлення до відмінностей між людьми.

Обговоріть способи запобігання знущань

Найкращий захист, який можуть запропонувати батьки — сприяти впевненості та незалежності своєї дитини і бути готовими вжити заходів, коли це необхідно. Обговоріть і практикуйте безпечні і конструктивні шляхи, як ваша дитина може реагувати на образи. Розробіть і підготуйте інструментарій для дітей, який вони зможуть використовувати у складних ситуаціях. Також практикуйте з дитиною фрази, які вона може використовувати, щоб зупинити знущання.

Прийміть заходи, щоб зупинити залякування

Обов'язково повідомте про багаторазове серйозне знущання. Якщо ваша дитина не хоче зробити це самостійно, підіть разом із ним і поговоріть з викладачем, методистом, директором школи. Дізнайтеся політику школи з приводу знущань між дітьми, документуйте випадки хуліганства, і стежте, які дії робляться школою.

Раніше "Коментарі" писали, який відбиток накладає домашнє насильство на дітей: думка експерта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини